21.5 C
Athens

Πρόστιμο περιμένει την ΑΕΚ, αλλά… καμία σύγκριση με το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού επιχειρήθηκε να τον στήσουν για αφαίρεση βαθμών και ποινή έδρας, ενώ για το ΟΑΚΑ δεν γράφτηκαν ούτε όσα έγιναν…

Καμία σχέση με τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι κυπέλλου Παναχαϊκής – Ολυμπιακού δεν έχουν τα επεισόδια του αγώνα πρωταθλήματος ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι επιχειρείται παραλληλισμός προκειμένου η Ένωση να τιμωρηθεί απλά με πρόστιμο.

Το fws.gr από την πρώτη στιγμή έγραψε ότι η ΑΕΚ οδηγείται σε πρόστιμο με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν από τις επίσημες εκθέσεις για τα επεισόδια. Η 268/2018 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του Παμπελοποννησιακού στο παιχνίδι Παναχαϊκής – Ολυμπιακού, δεν αποτέλεσε πρόκριμα για την περίπτωση της ΑΕΚ. Όχι μόνο γιατί η υπόθεση εξετάζεται από διαφορετικά πρόσωπα, στη Super League, αλλά γιατί τα στοιχεία ήταν τελείως διαφορετικά.

Στον Ολυμπιακό κινήθηκαν… Θεοί και δαίμονες προκειμένου να τον οδηγήσουν στην ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, και τιμωρία έδρας για 2-4 αγωνιστικές. Εμφανίστηκε μαρτυρία του γιατρού που είχε ορίσει η ΕΠΟ κι επιμονή ότι υπήρξε τραυματισμός φιλάθλου προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα από το δικαιοδοτικό όργανο να περιοριστεί στο πρόστιμο.

Παράλληλα, βγήκε ανακοίνωση από τον Δήμο Πατρέων σε χρόνο ρεκόρ που εμφάνιζε το Παμπελοποννησιακό… ισοπεδωμένο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Επιχειρήθηκε να γίνει το άσπρο μαύρο προκειμένου να χτυπηθεί η ομάδα του Πειραιά. Ωστόσο ο παρατηρητής αγώνα στην έκθεσή του επισήμανε την επιμονή του γιατρού να σημειώσει ότι υπήρχε τραυματισμός. Στην έκθεση της Αστυνομίας αναφερόταν ρητά μεταξύ άλλων πως δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού ή οπαδών.

Η Πειθαρχική επιτροπή τότε είχε καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό με το άρθρο που προέβλεπε και αφαίρεση βαθμών, όμως κατά την ακροαματική διαδικασία όχι μόνο οι δικαστές, αλλά οι πάντες κατάλαβαν τι πραγματικά συνέβη στην Πάτρα και πώς επιχειρήθηκε να στήσουν τον Ολυμπιακό.

Στην περίπτωση της ΑΕΚ όλα είναι… light. Από πουθενά δεν προέκυψε κίνδυνος για αφαίρεση βαθμών και η Πειθαρχική Επιτροπή την κάλεσε σε απολογία χωρίς το άρθρο 15, 4β, που υπό προϋποθέσεις προβλέπει ακόμη και αφαίρεση τριών βαθμών, για τα όσα έγιναν έξω από το ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ως εκ τούτου η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί με πρόστιμο, καθώς κλήθηκε σε απολογία για υβριστικά συνθήματα και πανό, χρήση λέιζερ και άναμμα καπνογόνων στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στην κλήση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ σε απολογία δεν περιλαμβάνεται κανενός είδους επεισόδιο, ούτε έξω από το γήπεδο μετά την λήξη του ντέρμπι, ούτε στο μπουθ των αξιωματούχων του ΠΑΟΚ.

Για την ένταση εξωτερικά του ΟΑΚΑ, η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πώς αυτά έλαβαν χώρα πέραν της περίφραξης, συνεπώς όχι σε χώρο ευθύνης της ΑΕΚ, ενώ για τα γεγονότα με την διοίκηση του ΠΑΟΚ, η έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται σε ένταση και λεκτικές επιθέσεις, που «έσβησε» γρήγορα με την παρέμβαση των διοικούντων την ΑΕΚ και της αστυνομίας.

Η ΑΕΚ θ’ απολογηθεί την Πέμπτη (13:00) στο Πειθαρχικό Όργανο της Super League.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς