15.8 C
Athens

Όσκαρ: Λάνθιμος, Σπάικ Λι και τα άλλα παιδιά της τάξης του 2019!

Η Ακαδημία κάλεσε τους φετινούς υποψήφιους στο παραδοσιακό γεύμα γνωριμίας αλλά και τη φωτογράφιση της «τάξης του '19»

Λίγες εβδομάδες πριν την Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, οι φετινοί υποψήφιοι βρέθηκαν καλεσμένοι στο καθιερωμένο χαλαρό γεύμα της Αμερικανικής Ακαδημίας προς τιμήν τους. Περισσότερο μία ευκαιρία για να τα πουν χωρίς άγχος και επισημότητες που επιβάλει η τελική βραδιά, οι 200 υποψήφιοι μίλησαν για τις ταινίες τους και πόζαραν για την αναμνηστική φωτογραφία.

Ανάμεσά τους ο Γιώργος Λάνθιμος που διεκδικεί με την «Ευνοούμενη» το Όσκαρ Σκηνοθεσίας μαζί με τους Σπάικ Λι («Η Παρείσφρηση»), Αλφόνσο Κουαρόν («Ρόμα»), Πάβελ Παβλικόφσκι («Ψυχρός Πόλεμος»), Άνταμ ΜακΚέι («Vice»), αλλά και λαμπεροί χολιγουντιανοί σταρ όπως οι Lady Gaga, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γκλεν Κλόουζ, Έιμι Άνταμς, Ράμι Μάλεκ.

Ο Πρόεδρος Τζον Μπέιλι αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Ακαδημίας να ενισχύσει την παρουσία των γυναικών στη βιομηχανία, επισημαίνοντας πως φέτος οι γυναίκες υποψήφιες φέτος είναι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά του θεσμού. «Η ισοτιμία των φύλων είναι υπόθεση της βιομηχανίας και όχι μόνο της Ακαδημίας», είπε χαρακτηριστικά ο Μπέιλι. «Μπροστά και πίσω από την κάμερα, η ένταξη, η ποικιλομορφία, η φυλετική, εθνική και η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς λέξεις-κλειδιά. Βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης της Ακαδημίας, της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας μας πως μέχρι το 2020 και οι 17 κλάδοι θα εκπροσωπούν πιο γνήσια το ποιοι είμαστε».

Ο Ράμι Μάλεκ δεχόταν συνεχώς συγχαρητήρια κατά τη διάρκεια της βραδιάς για την ερμηνεία του στο «Bohemian Rhapsody», ενώ τα φώτα της δημοσιότητας συγκένρωσε όπως αναμενόταν η Lady Gaga. Οι παραγωγοί έκαναν σαφές πως κάθε νικητής θα έχει 90 δευτερόλεπτα χρόνο, που θα μετρούν από όταν σηκωθεί για να παραλάβει το βραβείο του.

Η Λόρα Ντερν ήταν εκείνη που κάλεσε ονομαστικά τους υποψήφιους για να πάρουν θέση στην αναμνηστική φωτογραφία, με πρώτο τον Σπάικ Λι. «Σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλη διάσπαση, θόρυβο, αναστάτωση, έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε μαζί σε μία κοινή κοινότητα που δίνει σχήμα σε μία συμπαγή αφήγηση. Μία αφήγηση που δίνει φωνή σε όσους δεν έχουν, που τιμά την εμπειρία και τα όνειρα όχι των λίγων, αλλά των πολλών», είπε στον λόγο της.

Η φετινή Τελετή δεν έχει βασικό οικοδεσπότη για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, οπότε όλοι είναι αρκετά περίεργοι για τη δομή του σόου. Οι απορίες θα λυθούν στις 24 Φεβρουαρίου 2019, αλλά η Ακαδημία ανακοίνωσε ήδη ονόματα παρουσιαστών των βραβείων (Ντάνιελ Κρεγκ, Τίνα Φέι, Τζένιφερ Λόπεζ, Σαρλίζ θερόν μεταξύ άλλων) ενώ οι Queen αρνήθηκαν την πρότασή της να ανοίξουν τη βραδιά.

Στο τέλος όλοι συμμετείχαν στην επίσημη φωτογραφία της «Τάξης του 2019», το ενθύμιο της βραδιάς αλλά και της χρονιάς που έφυγε.

ΠΗΓΗ: cinemagazine.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς