15 C
Athens

«Συναγερμός» στον ΣΚΑΪ: Πανωλεθρία για το Survivor

Η ελληνοτουρκική κόντρα «δεν αγγίζει» το τηλεοπτικό κοινό • Απογοητευτικά νούμερα απέναντι σε μυθοπλασία και MasterChef

Αν η δεύτερη σεζόν του Survivor ήταν μέτρια, η τρίτη ενδέχεται να είναι ολέθρια, αν δώσει κανείς βάση στα νούμερα τηλεθέασης των τριών πρώτων ημερών του ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ.

Κι αν το βράδυ του Σαββάτου, στην πρεμιέρα έκανε ικανοποιητικά για Σαββατόβραδο ποσοστά, η κακή… μέρα φάνηκε από την Κυριακή όταν είδε «την πλάτη» της Μαρίας Μπεκατώρου και του Your Face Sounds Familiar, το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και το 30% σε κάποιο τέταρτο, την ώρα που η ναυαρχίδα του Acun έφτασε μετά βίας το 26,4%.

Εκεί ωστόσο που έγινε το πραγματικό crash test, στην πρώτη «καθημερινή» που έπαιξε το Survivor, δηλαδή χθες Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Έλληνες παίκτες νίκησαν τους Τούρκους και αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ανεβάσει το εθνικό… φρόνημα, το ριάλιτι επιβίωσης γνώρισε μια πρωτοφανή πανωλεθρία.

Στην τρίτη μόλις ημέρα προβολής του και πρώτη καθημερινή το Survivor είδε να το κατατροπώνουν τέσσερις τηλεοπτικές σειρές συν το MasterChef!

Συνέβη δηλαδή το αντίθετο απ’ ό,τι είχε συμβεί το 2017 όταν εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και σάρωσε τα πάντα, «σκορπίζοντας» τις τηλεοπτικές σειρές και «εξαφανίζοντας» τη μυθοπλασία, στην οποία είχαν επενδύσει τα άλλα δύο μεγάλα κανάλια, αναγκάζοντας τον ΑΝΤ1 να ψάχνεται και τον Αlpha να διατηρεί μετά βίας αξιοπρεπή τα ποσοστά του.

Πολλοί θεωρούν ότι επήλθε η κόπωση και το ριάλιτι επιβίωσης δεν είχε τίποτα άλλο να δείξει. Εξάλλου, το ίδιο είχε συμβεί και πριν από περίπου 20 χρόνια όταν είχε ξαναπαίξει στην ελληνική τηλεόραση. Τουλάχιστον τότε οι υπεύθυνοι αντιλήφθηκαν ότι μετά από δύο σεζόν ήρθε η ώρα να κλείσει ο κύκλος του.

Αντίθετα τώρα, είναι στη μέση ο Τούρκος παραγωγός Acun που πίστεψε πως με το «τέχνασμα» της πώρωσης εξαιτίας της ελληνοτουρκικής κόντρας θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Προς το παρόν η πρόβλεψή του δεν δικαιώνεται, χωρίς κανείς να προδικάσει τι μπορεί να συμβεί όσο θα εξελίσσεται το παιχνίδι.

Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι εξαιρετικά απογοητευτικά.

Με 16,4% και 15,6% σε γενικό και δυναμικό είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν βαριαναστεναγμοί στον ΣΚΑΪ και το γραφείο του Αcun.. Tο Survivor Ελλάδας-Τουρκίας δε μπόρεσε να ανταγωνιστεί κανένα πρόγραμμα στα άλλα κανάλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ώρες προβολής του ήρθε τελευταίο.

Από πάνω του βρέθηκαν τέσσερις σειρές, δύο του Alpha και δύο του ΑΝΤ1, συν το MasterChef. Tο «Τατουάζ», το «Σόι Σου», Η «Επιστροφή» και το «Πέτα Τη Φριτέζα» βρέθηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 2 μονάδες πάνω από το Survivor και στις δύο κατηγορίες κοινού. Στο γενικό το «Τατουάζ» βρέθηκε πρώτο, ενώ στο δυναμικό το MasterChef κέρδισε πανηγυρικά με 27,4%.

Μια πρωτιά που δείχνει ότι το κοινό μπορεί να δει μια φορά ριάλιτι τύπου Survivor, αλλά είναι τα ριάλιτι τύπου MasterChef που θα έχουν διάρκεια. Ο λόγος είναι ότι συνδυάζουν κάποια ποιότητα με το απαραίτητο συναισθηματικό στοιχείο.

Κι αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς κι από κάτι ακόμα. Η πορεία που έχει φέτος το έτερο κιτς πρόγραμμα του Ατσούν, το Power of Love, είναι εξίσου απογοητευτική.

Δείτε αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης που έκαναν σήμερα το πρωί τον ΣΚΑΪ να… κλαίει:

ΓΕΝΙΚΟ

 • Το Τατουάζ 24,6%
 • Το σόι σου 22,9%
 • Η Επιστροφή 21,7%
 • MasterChef 20,3%
 • Πέτα τη φριτέζα 18,9%
 • Survivor 16,4%

ΔΥΝΑΜΙΚΟ

 • MasterChef 27,4%
 • Το σόι σου 23,4%
 • Το Τατουάζ 22,4%
 • Πέτα τη φριτέζα 19,1%
 • Η Επιστροφή 18,2%
 • Survivor 15,6%