22.6 C
Athens

ΝΔ: Τα 6 δεκανίκια του Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους

Η κυβέρνηση «κουρελού» παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους, αναφέρει η ΝΔ • Κάνει λόγο για βουλευτές-υβρίδια αναφερόμενη σε Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο

Για κοινοβουλευτική ντροπή χωρίς προηγούμενο κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις επιστολές των βουλευτών Ελ. Κουντουρά, Β. Κόκκαλη, Κ. Παπακώστα, Σπ. Δανέλλη, Κ. Ζουράρι και Θ. Παπαχριστόπουλου, οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Όπως τονίζει η Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο».

«Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, πηγές της Πειραιώς απαντώντας σε διαρροή του Μαξίμου -που τόνιζε ότι «κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού»- ανέφεραν τα εξής: «Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Αν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές υβρίδια, καθώς οι κ. Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς