22.7 C
Athens

Tραγωδία στην Καλαμάτα: Αυτές είναι οι γυναίκες που σκοτώθηκαν (video)

Άγνωστες πτυχές της τραγωδίας • Εξαδέλφη του Πέτρου Κωνσταντινέα η 46χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών που σκοτώθηκε • Ήταν η πρώτη της ημέρα στη δουλειά • Σε κακή ψυχολογική κατάσταση οι κόρες του ιδιοκτήτη, ταξίδεψαν για Καλαμάτα χωρίς να γνωρίζουν για τη μητέρα τους

Η ανείπωτη τραγωδία με την έκρηξη σε ταβέρνα της Καλαμάτας το βράδυ του Σαββάτου, που η πόλη γιόρταζε την πολιούχο της Υπαπαντή, στοίχισε τρεις ανθρώπινες ζωές. Από την κουζίνα ανασύρθηκαν νεκρές η 53χρονη ιδιοκτήτρια, μια 50χρονη εργαζόμενη στην κουζίνα και μια ακόμη 46χρονη εργαζόμενη, μητέρα τεσσάρων κοριτσιών. Ο ιδιοκτήτης και μια 27χρονη εργαζόμενη βγαίνουν από την ταβέρνα με εγκαύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Η μία από τις δύο υπαλλήλους, που είναι εξαδέλφη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, έκανε το πρώτο της μεροκάματο στην ταβέρνα. Είχε πιάσει δουλειά για να βγάλει χρήματα για την οικογένειά της και βρέθηκε στην κουζίνα, την ώρα της έκρηξης.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν την πυροδότηση του αερίου της φιάλης γκαζιού στην κουζίνα του εστιατορίου, την οποία συνόδευσε ένας τρομακτικός ήχος και οι φωνές των θαμώνων του καταστήματος, που είδαν τεράστιες φλόγες να έχουν καλύψει την κουζίνα και να ξεπηδούν μέχρι την είσοδο της ταβέρνας.

Ένοικος υπερκείμενου διαμερίσματος περιγράφει ότι έγινε μπλακ άουτ και όλοι πετάχτηκαν έντρομοι στον δρόμο, όπου είδαν τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας να προσπαθεί να ανοίξει τρύπα στον τοίχο για να σώσει την γυναίκα του και τις δύο υπαλλήλους, οι οποίες όμως βρήκαν φρικτό θάνατο στις φλόγες. Ο ίδιος έχει υποστεί εγκαύματα και βαρύ σοκ!

Η εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, μετέφερε σε ένα βίντεο πώς άλλαξαν τα πάντα στη ζωή τριών οικογενειών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα τραγούδια και τα γλέντια στην ταβέρνα, έδωσαν τη θέση τους σε σκηνές αρχαίας τραγωδίας,

Πώς έγινε η τραγωδία

Η φωτιά με τα μέχρι τώρα στοιχεία ξεκίνησε κατά την αλλαγή φιάλης υγραερίου. Δίπλα οι εστίες ήταν αναμμένες. Φαίνεται πως υπάρχει διαρροή και τα πάντα τυλίγονται στις φλόγες. Από το σύστημα εξαερισμού η φωτιά επεκτείνεται στην οροφή του καταστήματος με είκοσι πελάτες και εργαζόμενους να τρέχουν να σωθούν. Οι τρεις γυναίκες εγκλωβίζονται στην κουζίνα αφού οι φιάλες βρίσκονται δίπλα στην πόρτα.

«Πήγε η σύζυγός μου να αλλάξει τη φιάλη. Πήρε φωτιά. Προσπαθούσα να μπω στην κουζίνα αλλά δεν μπορούσα. Απελπίστηκα. Πήρα τη βαριοπούλα και προσπάθησα να ανοίξω τρύπα στον τοίχο», είπε στην πυροσβεστική ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που είδε τη γυναίκα και τις υπαλλήλους του να χάνονται στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση ενώ επαναλαμβάνει στους οικείους του ότι θέλει να πεθάνει.

Μηνύματα και λουλούδια στο σημείο

Έξω από την ταβέρνα ο κόσμος αφήνει λουλούδια και σημειώματα λέγοντας αντίο στις τρεις γυναίκες. Ένα μήνυμα είναι από το σύζυγο της 46χρονης μητέρας 4 παιδιών. «Έφυγες καρδιά μου και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σ’ αγαπώ. Καλό ταξίδι», γράφει το σημείωμα.

Η τρίτη νεκρή γυναίκα, μια 50χρονη μοναχική γυναίκα ζούσε με το πρώην αδέσποτο σκυλάκι της, που το είχε μαζέψει από τους δρόμους. Τώρα το σκυλάκι «ορφάνεψε» ξανά και έγινε έκκληση να το υιοθετήσει κάποιος φιλόζωος, για να μη βγει πάλι στους δρόμους. Οσοι το γνωρίζουν επειδή γνώριζαν την ιδιοκτήτριά του, λένε πως από χθες το πρωί που το είδαν, είναι ιδιαίτερα ανήσυχο και ψάχνει την ιδιοκτήτριά του.

Το ανακριτικό της πυροσβεστικής και η επιθεώρηση εργασίας με συνεχείς αυτοψίες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας και στο αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Ράκος οι δύο κόρες του ιδιοκτήτη της ταβέρνας – Δεν γνώριζαν για τη μητέρα τους

Σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, όπως και ο πατέρας τους, βρίσκονται τα δύο κορίτσια της οικογένειας του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, που ειδοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου να κατεβούν στην Καλαμάτα, από την Αθήνα όπου ζουν, χωρίς να γνωρίζουν την τραγική είδηση του θανάτου της μητέρας τους.

Οι συγκινητικές αναρτήσεις

Η μία κόρη, λίγες ώρες μετά την τραγωδία ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία των γονιών της. Της μητέρας της που δεν βρίσκεται πια στη ζωή και του πατέρα της που νοσηλεύεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση στο νοσοκομείο στην Καλαμάτα και φωνάζει ότι θέλει να πεθάνει. Είχε μάλιστα βάλει στον προσωπικό της λογαριασμό μια μαύρη πένθιμη κορδέλα.

Το βράδυ του Σαββάτου, λίγο μετά την τραγωδία η δεύτερη κόρη του ζευγαριού είχε κάνει μια ανάρτηση ενημερώνοντας ότι και οι δύο κόρες βρίσκονταν στην Αθήνα. Ακόμη δεν γνώριζαν το μέγεθος της τραγωδίας…

«Καταλαβαίνω το ενδιαφέρον σας και την αγωνία σας. Όμως είμαστε και τα δυο τους παιδιά στην Αθήνα… Απλά έχουμε ενημερωθεί να κατέβουμε άμεσα… Δεν ξέρουμε περισσότερα και λόγω ταξιδιού επιστροφής δεν μας ενημερώνουν. Ελπίζω να είναι ΟΛΟΙ καλά, όχι μόνο οι δικοί μας…», έγραψε.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς