17.7 C
Athens

Θρήνος στο Ηράκλειο: Πέθανε 6χρονο κοριτσάκι που είχε «σηκώσει» πυρετό

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο ΠΑΓΝΗ μόλις οι γονείς της μικρής έμαθαν την τραγική είδηση • Πολλά τα ερωτηματικά για τα αίτια του θανάτου του παιδιού

Πόνο, δάκρυα και θλίψη σκόρπισε στο Ηράκλειο η είδηση για ένα εξάχρονο κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το κοριτσάκι είχε «σηκώσει» πυρετό από την περασμένη Παρασκευή και οι γονείς του το πήγαν στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής.

Όμως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών το μικρό αγγελούδι «έσβησε» τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν την τραγική είδηση στους γονείς και τους συγγενείς που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει για τα αίτια του θανάτου και έτσι όλοι θα περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση. Εξετάζεται, ωστόσο, το ενδεχόμενο το παιδί να είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Το κοριτσάκι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ αλλά «βάρυνε» και έτσι αποφασίστηκε να μπει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Όμως, η επιδείνωση της υγείας του ήταν τόσο γρήγορη που παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες γιατρών από πολλές διαφορετικές ειδικότητες το παιδί δεν μπόρεσε να σωθεί και κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά για το τι μπορεί να οδήγησε στον τραγικό θάνατο της 6χρονης. Οι γιατροί και οι γονείς του παιδιού περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από εργαστήρια των Αθηνών και του ΠΑΓΝΗ, για πολλά παθογόνα.

Πηγή: cretalive.gr, neakriti.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς