16.1 C
Athens

Ολυμπιακός: Στην πίεση μέχρι το τέλος…

Μέσα σε 11 ημέρες θα κριθούν πολλά για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα (με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), αλλά και η πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου

Ο Ολυμπιακός, ως οργανισμός, είναι μαθημένος στην πίεση: της νίκης, του πρωταθλητισμού, της κατάκτησης τίτλων. Μπορεί να λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από τον στόχο. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται πια μπροστά σε μία ακόμη τέτοια στιγμή, καθώς μέσα σε διάστημα 11 ημερών (από τις 10 έως τις 21 Φεβρουαρίου) θα κριθούν, αφενός μεν ο τίτλος στη Super League αφετέρου η πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Πειραιώτες λοιπόν θα είναι στην πίεση τις επόμενες εβδομάδες καθώς κάθε αγώνας έχει χαρακτήρα “τελικού” για εκείνους, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να έχουν στην πίεση και τον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Όπως και την Ντιναμό Κιέβου στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και -εφόσον προκριθούν- όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο τους στη συνέχεια.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Μετά την ισοπαλία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είναι στο+8 από τους Κιτρινόμαυρους στη βαθμολογία και στο -6 από τον Δικέφαλο του Βορρά. Αυτό σημαίνει, ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, πέρα από το +8, υποδέχονται την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στις 17 Φεβρουαρίου) και κυνηγούν τον ΠΑΟΚ στην διεκδίκηση του τίτλου.

Πλέον στόχος των ποδοσφαριστών του Ολυμπιακού και του Πέδρο Μαρτίνς είναι το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου να πλησιάσουν σε απόσταση μιας νίκης την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Διότι, αν βρεθούν στο -3 από τον ΠΑΟΚ, θα αυξήσουν την πίεση στον δεύτερο και μετά όλα μπορεί να γίνουν.

Σε αυτή την περίπτωση, η ψυχολογία θα είναι με το μέρος του Ολυμπιακού και θα απομένουν δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου στη Super League. Δηλαδή, το 1/3 του πρωταθλήματος. Δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα. Το σημαντικότερο είναι πως πρόκειται για ένα διάστημα στο οποίο οι περισσότερες ομάδες θα λειτουργούν υπό πίεση (άλλες για τον τίτλο, άλλες για την έξοδο στην Ευρώπη και άλλες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό) και οποιοδήποτε στραβοπάτημα θα είναι καθοριστικό.

Με ήττα η ισοπαλία στην Τούμπα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα απωλέσει τον τίτλο, αφού το +9 ή το +6 θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να πανηγυρίσει πρόωρα. Ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι (με το +5 από την ΑΕΚ) θα έχουν πάλι στα χέρια τους το εισιτήριο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από τους ίδιους θα εξαρτώνται όλα.

Όμως, με νίκη στην Τούμπα, οι Πειραιώτες θα βρεθούν σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Έχουν κάνει ήδη μία ανατροπή μέσα στην περίοδο (κερδίζοντας την Μίλαν, παίρνοντας την πρόκριση εις βάρος της ιταλικής ομάδας στα νοκ άουτ παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ) και ήρθε η ώρα να κυνηγήσουν και τη δεύτερη…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς