18 C
Athens

Τσαβούσογλου: Τσίπρας και Κοτζιάς μας είχαν πει πως θα μας δώσουν τους «8»

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών • «Η ελληνική δικαιοσύνη που λένε πως είναι ανεξάρτητη, δέχτηκε πιέσεις και δίνει άσυλο στους πραξικοπηματίες», λέει ο Τσαβούσογλου

Νέα πρόκληση -μία ακόμη…- από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώθηκε σήμερα με αφορμή το άσυλο που δόθηκε σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό χθες από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

«Είναι περίεργη απόφαση», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ κληθείς να τη σχολιάσει από συντάκτες του πρακτορείου «Anadolu».

Ο Τσαβούσογλου προχώρησε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να επιστρέψει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στην Τουρκία, αλλά της ασκήθηκαν πιέσεις από τη Δύση.

«Η Ελλάδα αρχικά είχε προσπαθήσει πολύ για να μας τους επιστρέψει αλλά υπήρξαν πιέσεις από τη Δύση. Η Δικαιοσύνη το μπλόκαρε. Ηταν υπό μεγάλη πίεση», ανέφερε.

Στη συνέχεια, τόνισε για ακόμα μία φορά πως Τσίπρας και Κοτζιάς ήθελαν να τους δώσουν στην Τουρκία και μάλιστα ισχυρίστηκε πως ο κ. Κοτζιάς είπε στον ίδιο πως πραξικοπηματίες δεν γίνονται δεκτοί στην Ελλάδα. Οπως ανέφερε, μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας, το είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν.

«Η ελληνική δικαιοσύνη που λένε πως είναι ανεξάρτητη δέχτηκε πιέσεις και δίνει άσυλο στους πραξικοπηματίες», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις του Τσαβούσογλου έρχονται λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Τα Νέα» πως η Τουρκία με επίσημο έγγραφό της στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ζητά την παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών, όχι για να παραδοθούν ως αντάλλαγμα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, αλλά απλά για να έχουν… δίκαιη δίκη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς