17.8 C
Athens

ΟΦΗ και Ξάνθη ήθελαν γκολ, αλλά έμειναν στο μηδέν (pics)

Από έναν βαθμό πήραν οι γηπεδούχοι και οι Θρακιώτες με το 0-0 στο Ηράκλειο, αποτέλεσμα που δεν άρεσε σε καμία ομάδα

Δεν κατάφεραν να σκοράρουν ΟΦΗ και Ξάνθη στο μεταξύ τους ματς στο Ηράκλειο για την 19η αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που δεν… βόλεψε καμία ομάδα. Οι Κρητικοί παράμειναν στη ζώνη υποβιβασμού και έμειναν μακριά από τη νίκη τρίτη αγωνιστική. Από την πλευρά της η φιλοξενούμενη έχασε έδαφος στη μάχη της πεντάδας, έχοντας δυο βαθμούς στα τρία τελευταία της ματς στο πρωτάθλημα.

Για τον ΟΦΗ ήταν στον πάγκο οι Χάιμε Βέρα, Αλεχάντρο Ίσις (παρουσιάστηκαν το Σάββατο), μαζί με τον Νίκο Καραμπετάκη και η γηπεδoύχος ξεκίνησε με 4-2-3-1. Σύστημα που ακολούθησε για την Ξάνθη και ο Μίλαν Ράσταβατς. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με την γηπεδούχο να προσπαθεί για ένα γρήγορο γκολ, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο η κρητική ομάδα έδειξε διάθεση, αλλά μέχρι εκεί. Οι Θρακιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν με αντεπιθέσεις, προσέχοντας την άμυνά τους.

ΟΦΗ, Ξάνθη

Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα με στόχο να φτάσει πρώτος στο γκολ. Η πρώτη καλή φάση έγινε από τους γηπεδούχους στο 5′, όταν ο Νέιρα βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 16′ η κρητική ομάδα είχε ακόμα καλύτερη φάση. Ο Γιακουμάκης από κοντά με πλασέ άστειλε τη μπάλα πάνω στον… ανακουφισμένο Ζίβκοβιτς. Ακολούθησε η απάντηση της Ξάνθης, όταν σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή που ήταν μόνος του πέρασε λίγο άουτ. Ο ΟΦΗ φάνηκε ξανά επικίνδυνος στο 25′. Ο Γιακουμάκης βγήκε στην πλάτη της άμυνας όμως το πλασέ του έφυγε άουτ. Στο 39′ μπλόκαρε ο Στρέζος κεφαλιά του Κάστρο.

Όπως είπαμε το δεύτερο ημίχρονο και λόγω των αλλαγών που έκαναν οι δυο προπονητές, είχε περισσότερο ρυθμό, αλλά οι επικίνδυνες φάσεις ήταν λίγες. Η γηπεδούχος από ένα σημείο και μετά έπαιξε με φουλ επιθετικό σχήμα, πίεσε, με την Ξάνθη να απειλεί περισσότερο με αντεπιθέσεις.

ΟΦΗ, ΞάνθηΣτο 48′ η μπάλα έφυγε άουτ από απευθείας φάουλ του Ναμπί. Απάντησε… η Ξάνθη στο 58′, όταν ο Καντά μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 63′ οι Θρακιώτες έκαναν, πάντως, αναγκαστική αλλαγή, στη θέση του Μπρίτο μπήκε ο Σαρπόνγκ. Στο 85′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ναμπί, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε και έτσι οι δυο ομάδες έβαλαν στα… σακούλια από έναν βαθμό.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μεγιάδο, Βουό, Νάστος – Κάστρο, Κοβάσεβιτς, Μπαριέντος, Αλμέιδα, Ντίρεσταμ

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Νάστος, Γιακουμάκης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (68’ Ντίνας), Δεληγιαννίδης, Μεγιάδο (61’ Σακόρ), Ναμπί, Κοροβέσης, Νέιρα (76’ Βουό), Ποτουρίδης.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Αλμέιδα, Κάστρο, Καντά, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Μπρίτο (63’ λ. τρ. Σαρπόνγκ), Μελισσόπουλος (58’ Μπαριέντος), Μελιόπουλος (53’ Καμαρά).

ΟΦΗ, Ξάνθη

Βέρα, Ίσις

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς