17.9 C
Athens

Αυτοί ξέρουν το μονοπάτι…

Λάζαρος και Τοροσίδης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους εναντίον του Πανιωνίου και είναι έτοιμοι να φωνάξουν «παρών» και στα ντέρμπι που ακολουθούν

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε στα καλοκαιρινά του επίπεδα και κυρίως την… κατάλληλη στιγμή. Τώρα, που έρχονται τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τις πρώην ομάδες του, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Από την άλλη, ο Βασίλης Τοροσίδης απέδειξε για ακόμη μία φορά, πόσο σημαντική ήταν η επιστροφή του στον Ολυμπιακό, τόσο αγωνιστικά όσο και στα αποδυτήρια. Και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπαίκτες του.

Ο Τόρο δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ωστόσο, μόλις στο 14ο λεπτό κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Ελαμπντελαουί, λόγω του μυϊκού τραυματισμού του Νορβηγού. Ο Έλληνας άσος έβγαλε αμέσως τη φόρμα και μπήκε με… σπριντ στον αγωνιστικό χώρο. Φουριόζος και παθιασμένος. Και μαζί με τον Λάζαρο πήραν πάνω τους την κατάσταση.

Ενδεικτικές, ήταν οι οδηγίες του Τοροσίδη στον Καμαρά, να ανέβει πιο ψηλά, να πιέσει, αλλά και να μοιράσει σωστά το παιχνίδι, προσφέροντας βοήθειες στον Νάτχο. Όπως και στους κεντρικούς αμυντικούς για να προσέχουν τις κινήσεις του Οικονομίδη και του Καμαρά του Πανιωνίου.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ζητούσε συνεχώς την μπάλα στη δεξιά πλευρά, έβγαινε μπροστά και από τα δικά του πόδια προήλθαν τα δύο από τα τέσσερα γκολ του Ολυμπιακού. Το πρώτο με την ασίστ στον Χασάν και το τέταρτο με την ασίστ στον Βούκοβιτς. Για το δεύτερο γκολ φρόντισε ο Κούτρης, με την ασίστ στον Γκερέρο και για το τρίτο ο Χριστοδουλόπουλος με την εκτέλεση πέναλτι. Όμως, είχε προηγηθεί ένα εξαιρετικό σλάλομ από τον έμπειρο επιθετικό που απέφυγε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή των Νεοσμυρνιωτών και ανατράπηκε από τον Τσιλούλη.

Ο Τοροσίδης και ο Λάζαρος πήραν την κατάσταση στα χέρια τους ελλείψει του Φορτούνη. Βγήκαν μπροστά στα δύσκολα (όταν καθυστερούσε να έρθει το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο) και καθάρισαν για τον Ολυμπιακό. Δύο παίκτες μαθημένοι στην πίεση και στο πρωταθλητισμό, όπως φυσικά και ο Φορτούνης. Ποδοσφαιριστές ποιοτικοί, έμπειροι, που γνωρίζουν όσο λίγοι τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού πρωταθλήματος και είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους, ώστε να πετύχουν τον στόχο τους.

Οι τρεις προαναφερθέντες γνωρίζουν καλά το μονοπάτι που οδηγεί στη “βρύση”, το έχουν περπατήσει πολλές φορές και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να φτάσουν στο προορισμό τους και να πιούν νερό…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς