23.4 C
Athens

Ο Τραμπ (ξανα)τρολάρει για την κλιματική αλλαγή

«Τι στο καλό συμβαίνει με την υπερθέρμανση του πλανήτη; Σε παρακαλώ έλα πίσω γρήγορα, σε χρειαζόμαστε!», ήταν το σχόλιο του Τραμπ για το κρύο στις ΗΠΑ

Την ώρα που στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ το ψύχος είναι τόσο δριμύ που οι κάτοικοι προειδοποιούνται να μην παίρνουν βαθιές ανάσες (!) όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, στην Αυστραλία ο Ιανουάριος θεωρείται ο πιο θερμός μήνας στα χρονικά της χώρας.

Στην Αμερική ο υδράργυρος κατρακύλησε κάτω από τους 40 βαθμούς, ενώ οι Αυστραλοί υποφέρουν από κύμα καύσωνα, με τη θερμοκρασία να εκτοξεύεται στους 49 βαθμούς!

Η πολική δίνη έδωσε την ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ να δείξει για πολλοστή φορά την άγνοιά του για την κλιματική αλλαγή, αδυνατώντας να κατανοήσει τη διαφορά ανάμεσα στο κλίμα και τον καιρό.

Στο tweet του απάντησαν ειδικοί μέσω τηλεόρασης και social media, με την ελπίδα κάποια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ να σταματήσει να συγχέει το χειμωνιάτικο κρύο με την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Με το γνωστό του ύφος και ανορθόγραφα (ξέχασε το r στο warming), ο Τραμπ έγραψε:

«Στις όμορφες μεσοδυτικές πολιτείες οι ψυχρές θερμοκρασίες αγγίζουν τους -60 βαθμούς, οι πιο χαμηλές που έχουν καταγραφεί ποτέ. Στις επόμενες μέρες, αναμένεται να πέσουν κι άλλο. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν έξω ούτε για λίγα λεπτά. Τι στο καλό συμβαίνει με την υπερθέρμανση του πλανήτη; Σε παρακαλώ έλα πίσω γρήγορα, σε χρειαζόμαστε!».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς