17.9 C
Athens

«Φουλάρει» για το σεντόνι η Λειψία! (vid)

Εκπληκτική η Λειψία θριάμβευσε εκτός έδρας με 3-0 του Αννόβερο κι έβαλε πλώρη για μία θέση που δίνει το εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Λειψία την εκτός έδρας αναμέτρησή της με το Αννόβερο, το οποίο υπέταξε με 3-0 στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής στην Bundesliga.

Αποτέλεσμα, το οποίο της επέτρεψε να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση της τέταρτης προνομιούχου θέσης, που χαρίζει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League.

Με το… αριστερό ξεκίνησε ο Τόμας Ντολ στην τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων, που παραμένουν στην προτελευταία θέση και χωρίς νίκη τις τελευταίες εννιά αγωνιστικές.

Η Λειψία άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κούνα από τον Ακπογκούμα και ο Χάλστενμπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεσή του έγραψε το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι ζευγάρωσαν τα τέρματά τους στο 65’, όταν μετά από κόρνερ του Χάλστενμπεργκ και άστοχη έξοδο του Έσερ, ο Ορμπάν με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 0-2. Ο ίδιος παίκτης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 85’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λειψίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς