20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Τα πανίσχυρα «δίδυμα» και το τριπλό κέρδος…

Πιο συμπαγής, ποιοτικός και θωρακισμένος ο Ολυμπιακός στον «καυτό» Φεβρουάριο. Με ποιο σκεπτικό έμειναν εκτός λίστας οι Σολδάνο και Αβραάμ.

Το κλείσιμο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου βρήκε τον Ολυμπιακό τριπλά κερδισμένο.

Πρώτον, οι Ερυθρόλευκοι ενίσχυσαν το έμψυχο δυναμικό τους με την προσθήκη πέντε ποδοσφαιριστών, τους Γιώργο Μασούρα, Ζιλ Ντίας, Φράνκο Σολδάνο, Γιούρι Λοντίγκιν και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Δεύτερον, οι Πειραιώτες ελάφρυναν το ρόστερ τους παραχωρώντας παίκτες που, είτε δεν υπολογίζονταν (Γιάγια Τουρέ, Φελίπε Πάρντο, Σεμπά) είτε δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς (Ματίας Ναουέλ, Γιάννης Φετφατζίδης, Δημήτρης Μάνος) είτε για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους (Γιάννης Μασούρας, Μάριος Βρουσάι και Δημήτρης Νικολάου). Και

Τρίτον, δεν έχασαν κάποιον βασικό ποδοσφαιριστή, παρά το ισχυρό πρέσινγκ και τις προσφορές που δέχτηκαν για τους Ελαμπντελαουί, Καμαρά, Σισέ, Γκιλιέρμε και Κούτρη.

Πλέον ο Ολυμπιακός μπήκε στον «καυτό» και κρίσιμο Φεβρουάριο, όπου θα κριθούν πολλά στις υποχρεώσεις του σε Ελλάδα και Ευρώπη, πιο συμπαγής, ποιοτικός, ενωμένος και θωρακισμένος.

Αρκεί, να ρίξει κάποιος μια ματιά στα «δίδυμα» των παικτών που έχει στα χέρια του ο Μαρτίνς για κάθε θέση της ενδεκάδας.

Κάτω από τα δοκάρια, ο Σα και ο Λοντίγκιν –με τρίτη επιλογή τον Χουτεσιώτη. Στο δεξιό άκρο της άμυνας, οι Ελαμπντελαουί – Τοροσίδης. Αριστερά, οι Κούτρης – Τσιμίκας. Στα στόπερ, οι Σισέ – Μεριά και Βούκοβιτς – Μιράντα, ενώ έχει προστεθεί πια και ο Α. Παπαδόπουλος.

Στις θέσεις των κεντρικών χαφ, οι Γκιλιέρμε – Μπουχαλάκης και Καμαρά – Ανδρούτσος. Στο δεξιό άκρο της επίθεσης, οι Ποντένσε – Μασούρας. Στο αριστερό, οι Χριστοδουλόπουλος – Ζιλ Ντίας. «Δεκάρια», οι Φορτούνης – Νάτχο. Και σέντερ φορ, οι Γκερέρο – Χασάν, με τρίτη λύση αυτή του Σολδάνο.

Παρεμπιπτόντως, ο Αργεντινός επιθετικός και ο Α. Παπαδόπουλος έμειναν εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τα παιχνίδια με την Ντιναμό Κιέβου, καθώς ο Μαρτίνς έλαβε υπόψιν του, ότι δεν ήταν αγωνιστικά στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας με τους Μασούρα και Ντίας, ενώ ο Λοντίγκιν δηλώθηκε ως δεύτερος τερματοφύλακας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει 25 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του (εκ των οποίων ορισμένοι μπορούν να αγωνιστούν σε δύο ή τρεις διαφορετικές θέσεις) και θα χρειαστούν όλοι –στο rotation και- στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί με δύο παιχνίδια ανά εβδομάδα. Ματς  «τελικούς», καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για στραβοπάτημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς