16.6 C
Athens

Μεγαλοοικονόμου: Έτοιμη να παραδώσει την έδρα και να κάνει δικό της κόμμα! (video)

Εσπασε το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ • «Δεν πειθαρχώ στην κομματική γραμμή, ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτεξούσιος, αν θέλουν ας με διαγράψουν», είπε

Έναν ακόμα «πονοκέφαλο» σ’ αυτούς που ήδη έχει, προκάλεσε στην κυβέρνηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου το πρωί της Παρασκευής.

Η αρχή έγινε με το γεγονός ότι εμφανίστηκε σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ παρά το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιβάλλει εμπάργκο στην παρουσία κυβερνητικών βουλευτών από τον Ιούλιο.

Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά στις ατάκες που ξεστόμισε.

Ερωτώμενη η κ. Μεγαλοοικονόμου από τους δημοσιογράφους σχετικά με την απόφασή της να «σπάσει» το εμπάργκο απάντησε: «Το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ όχι δικό μου, αν θέλουν ας με διαγράψουν».

Στην ερώτηση αν πειθάρχησε στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Μεγαλοοικονόμου είπε ότι «δεν δέχομαι πειθαρχία», ενώ στο ερώτημα «δύσκολα σας δίνει κάποιος γραμμή;» απάντησε «φυσικά δεν το δέχομαι. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι αυτεξούσιος. Όταν έγινα ανεξάρτητη ή όταν προσχώρησα στον ΣΥΡΙΖΑ η οικογένειά μου το έμαθε από την τηλεόραση».

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «κι αυτή την ώρα αν θέλει ο Λεβέντης να παραδώσω την έδρα μου, θα το κάνω».

«Όταν έγινα ανεξάρτητη είπα να παραδώσω την έδρα μου, αλλά δεν ήθελαν γιατί πίσω από εμένα επιλαχών ήταν ο Καλλιάνος και είχε ήδη προσχωρήσει στη ΝΔ. Δεν μπορεί να με λέει προδότρια κι αν επιμένει αυτή τη στιγμή αλλά να παραδεχθεί ότι 6 μήνες ήμουν ανεξάρτητη που είχα προτάσεις και από ΝΔ και τον ΚΙΝ.ΑΛ. και τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Θα φτιάξω δικό μου κόμμα»

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε γίνουν εκλογές απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα ξαναμπώ στην πολιτική, προσωπικά θα το κρίνω γιατί βλέπω ότι η πολιτική έχει πάρα πολύ παρασκήνιο και αυτό δεν με εκφράζει».

Στο σημείο αυτό αποκάλυψε την πρόθεσή της να κάνει κόμμα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε τι θα πει στους ανθρώπους που τη στηρίζουν (σ.σ. αν και έχει εκλεγεί με λίστα) η απάντησή της ήταν «εγώ θα τους συμβουλεύσω να ψηφίσετε το κόμμα που θα κάνω εγώ. Θα είναι πολύ πρωτοποριακό, δεν θα έχει σχέση με πολιτικούς».

Απομένει να φανεί η αντίδραση της κυβέρνησης τόσο στην κίνηση, όσο και στα λεγόμενα της κ. Μεγαλοοικονόμου, καθώς προκαλεί νέα προβλήματα στην ήδη εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς