24.2 C
Athens

Ράγισαν… καρδιές και στο Λονδίνο για τον Εμιλιάνο Σάλα (pics, vid)

Στο παιχνίδι της Άρσεναλ με την Κάρντιφ κανείς δεν ξέχασε τον Αργεντινό επιθετικό που χάθηκε ενώ είχε πάρει τον δρόμο για την ουαλική ομάδα

Άπαντες… λύγισαν στο «Λα Μποζουάρ» την Τετάρτη (30/1), καθώς εκτυλίχτηκαν συγκλονιστικές σκηνές στην αναμέτρηση της Ναντ με τη Σεντ Ετιέν (1-1) για το γαλλικό πρωτάθλημα, με αφορμή τον χαμό του Εμιλιάνο Σάλα, αλλά λίγες ώρες πριν… ράγισαν καρδιές και στο Λονδίνο.

Στο «Εμιρέιτς» η Κάρντιφ έδωσε το πρώτο της ματς μετά την πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε τον αργεντινό επιθετικό στην ουαλική πόλη και αντιμετώπισε την Άρσεναλ (2-1) για την Premier League και όλος ο κόσμος αποχαιρέτησε τον Σάλα.

Πριν από τη σέντρα του αγώνα οι δυο αρχηγοί των ομάδων, Σολ Μπαμπά και Μεσούτ Οζίλ άφησαν δυο ανθοδέσμες στα… χρώματα της Ναντ (κίτρινο και πράσινο) και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αργεντινού παίκτη. Όλοι χειροκρότησαν με τους φίλους της Κάρντιφ να κρατούν πλακάτ κίτρινου χρώματος.

Η Άρσεναλ είχε τοποθετήσει το όνομά του στο πρόγραμμα αγώνα, ενώ και στους ρεπόρτερ μαζί με τη διαπίστευση δόθηκε και από ένα λουλούδι σε κίτρινο χρώμα.

Σημειώνεται ότι παίκτες της δεν έκρυψαν ότι φοβούνται, πλέον, να…πετάξουν. «Έχουμε ταξιδέψει με αεροπλάνο αλλά μερικά από τα παιδιά σκέφτονται: «Δεν θέλω να πετάξω πια», δήλωσε ο αρχηγός Σολ Μπάμπα στο BBC και συνέχισε: «Ο σύλλογος θα ήταν καλό από την άποψη αυτή να φέρει κάποιον ειδικό για να μιλήσει στην περίπτωση που χρειαστεί».

Ο Μπάμπα, ο οποίος γνώριζε προσωπικά τον Σάλα μέσω του εκπροσώπου του, είπε ότι συζήτησαν την μεταγραφή του στην Κάρντιφ: «Δεν είμαι μόνο εγώ που το βρίσκω δύσκολο, παρόλο που είχα προσωπική σχέση μαζί του. Δεν αισθάνομαι περισσότερο λυπημένος από τα άλλα παιδιά, ο καθένας αισθάνεται λυπημένος, όλος ο σύλλογος».

Δείτε βίντεο και εικόνες από το «Εμιρέιτς».

Μερικές ημέρες πριν οι φίλοι της Ναντ τίμησαν τη μνήμη του Εμιλιάνο Σάλα και στους δρόμους της πόλης τους:

Να θυμίσουμε ότι στον αγνοούμενο Εμιλιάνο Σάλα ήταν αφιερωμένο το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe» την Τετάρτη (30/1). «Έμι για πάντα», ήταν ο τίτλος με μια εικόνα του 28χρονου αργεντινού επιθετικού.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς