17.1 C
Athens

Τι κάνει νιάου νιάου στην υπόθεση Τζήλου και τι δεν κάνει για τη Μακεδονία

Το Κρατικό Πρακτορείο πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο διαιτητών Λάρισας Αστέριο Νίτσα που λέει και ξαναλέει ότι θα πρέπει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί

Με τίτλο «Να βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή για την επίθεση στον Τζήλο», το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), παρουσιάζει συνέντευξη που πήρε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας, Αστέριο Νίτσα.

Το κρατικό πρακτορείο μας ενημερώνει ότι η υπόθεση Τζήλου… «έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο» και στέλνει το μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Και στη Μακεδονία βέβαια η υπόθεση της οποίας ίσως να μην… έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, όπως το θέμα Τζήλου.

Στο ρεπορτάζ τύπου τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια το ΑΠΕ εστιάζει στις δηλώσεις του Αστέριου Νίτσα που λέει και ξαναλέει ότι «όλοι πλέον περιμένουν να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να βρεθούν οπωσδήποτε οι ηθικοί αυτουργοί.

«Σημασία έχει να βρεθούν αυτοί που έδωσαν την εντολή για την επίθεση στον Θανάση Τζήλο. Να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί και όχι μόνο αυτοί που τον χτύπησαν. Οι διαιτητές παίζουν με φόβο. Το ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο παρά πέντε και κάθε μέρα που περνάει καταστρέφεται περισσότερο».

Για το Κρατικό Πρακτορείο το ποδόσφαιρο προφανώς δεν καταστρέφεται από την απόφαση της Κυβέρνησης να μην δώσει ούτε ευρώ στα 4.000 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, αλλά να ρίξει κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την ΕΡΤ στις ΠΑΕ που δεν είχαν βρει κανάλι να μεταδώσει τηλεοπτικά τους εντός έδρας αγώνες τους.

Μάλιστα μας ενημερώνει για την υπόθεση ότι:

«Οι δράστες της επίθεσης είναι τρεις και κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη στις 19 Δεκεμβρίου 2018, όταν οι τρεις άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν χτύπησαν βίαια τον διαιτητή Θανάση Τζήλο την ώρα που επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο. Οι δράστες, κατά την επίθεση, έσπασαν το τζάμι του οχήματος, έριξαν τον Θανάση Τζήλο βίαια στον δρόμο και του κατάφεραν πολλαπλά χτυπήματα με τα χέρια, αλλά και με σφυρί, το οποίο έφερε ένας εκ των δραστών. Έπειτα οι δράστες -όπως φάνηκε και σε οπτικό υλικό- επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό αυτοκίνητο και διέφυγαν».

Προφανώς στο ρεπορτάζ δεν υπήρξε μέριμνα για ενημέρωση από το νοσοκομείο της Λάρισας στο οποίο μεταφέρθηκε και ζήτησε να μείνει το βράδυ- αν και δεν χρειαζόταν- ο διεθνής διαιτητής, για το πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματά του και πόσες φορές διαπιστώθηκε ότι χτυπήθηκε από… σφυρί.

Οι επόμενες πράξεις του έργου είναι βέβαια γνωστές σε κάποιον που δεν χρειάζεται να διαβάσει… βουλωμένο γράμμα, αλλά να δει τι διαρρέεται από την κυβέρνηση, σε ποια Μέσα και με ποιον τρόπο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς