20.7 C
Athens

Παρών ο Β. Οικονόμου στη συνάντηση Μητσοτάκη – Φαρμακοβιομηχάνων

Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου στην Ανατολική Αττική ήρθε να επισημοποιήσει την αίσθηση σημαντικών παραγόντων της περιοχής πως ο Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ένα από τα ισχυρά χαρτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία προς τη νίκη στις εκλογές και την επόμενη μέρα στη χώρα.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βασίλη Οικονόμου έχει ήδη εισπραχθεί από την συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια ως κορυφαίο γεγονός, εκτίμηση που προέκυψε και από τη συγκλονιστική ανταπόκριση των πολιτών στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιήσει στις αρχές του μήνα και η οποία χαρακτηρίστηκε τότε, από έμπειρους περί τις εκλογές παράγοντες της περιοχής, ως πρωτοφανής.

Μία μέρα πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Βασίλης Οικονόμου, με την ιδιότητα του Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, πήρε μέρος στη συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.

Μητσοτάκης Γιαννακόπουλος Οικονόμου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χειραψία με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, παρόντος του Βασίλη Οικονόμου

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, Θεόδωρος Τρύφων εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου, σημαντικότερα των οποίων κρίνονται η υπερφορολόγηση, η υπερβολική αύξηση των επιστροφών (clawback) καθώς και τα αντικίνητρα για επενδύσεις που αν υλοποιούνταν θα είχαν υψηλή προστιθέμενη αξία και θα ενίσχυαν τον κρίσιμο τομέα των εξαγωγών.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την υγεία, η πολιτική του φαρμάκου είναι κομβικής σημασίας και εστιάζεται στην επίτευξη των εξής στόχων:

  • Το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη δυνατή τιμή για τους ασθενείς,
  • Τον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς,
  • Τον καθορισμό της αποζημίωσης του φαρμάκου με βάση τα θεραπευτικά αποτελέσματα και την υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.
  • Τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής, της απασχόλησης και των επενδύσεων στο κλάδο του φαρμάκου
  • Τη σύνδεση της εγχώριας παραγωγής με την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη
  • Έναν δίκαιο μηχανισμό επιστροφής (clawback).

Πηγές παρούσες στη συνάντηση περιέγραφαν την ανταλλαγή απόψεων «εξαιρετικά ειλικρινή» και τη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το μέλλον του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας «δεδομένη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς