17.1 C
Athens

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Σακούλες χωρίς… επιπλέον χρέωση (vids)

Με αφορμή τη μεταγραφή του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, που είναι στα σκαριά, το FWS.GR προσεγγίζει τα συν και πλην του βιρτουόζου Πορτογάλου εξτρέμ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε βρίσκεται προ των πυλών του Ρέντη και ο Πέδρο Μαρτίνς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Ο Ολυμπιακός προσθέτει στη φαρέτρα του ένα πραγματικό βέλος για τις πτέρυγες. Ο Ποντένσε διαθέτει πέρα από την ταχύτητα, την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να κάνει τη διαφορά. Στο ένας με έναν μπορεί να… χαζέψει τον αντίπαλό του, χαρακτηριστικό που τόσο πολύ έλειψε από τον φετινό Ολυμπιακό.

Ο Ποντένσε δεν είναι Καρσελά. Δεν κάνει, αυτό που λέμε, «ντρίπλες στον εαυτό του». Ο Ποντένσε προωθεί το παιχνίδι και βοηθά τους συμπαίκτες του. Την περασμένη σεζόν είχε ποσοστό 70% στις εύστοχες μεταβιβάσεις, αρκετά υψηλό δηλαδή αν λάβουμε υπόψη μας ότι κάτι παραπάνω από τις μισές ήταν σέντρες.

Το μικρό μπόι του (μόλις 1,65) τον βοηθά να… ξεπετιέται εύκολα και να έχει φοβερό έλεγχο της μπάλας. Όταν η στρογγυλή θεά «κολλάει» στο πόδι του, δύσκολα μπορεί κάποιος να του την αποσπάσει. Κι αν το δοκιμάσει είναι πολύ πιθανό να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Τουλάχιστον δε θα πληρώσει επιπλέον 0,04 ευρώ…

Την περασμένη σεζόν συμπλήρωσε 19 συμμετοχές με 8 ασίστ, δείγμα της ποιότητας και του αλτρουισμού του. Είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του και αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ. Και μόνο ότι ο Ολυμπιακός κατορθώνει να φέρει στην Ελλάδα έναν παίκτη με χρηματιστηριακή αξία περί τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που προέρχεται από τα (κορυφαία) φυτώρια της Σπόρτινγκ συνιστά, οπωσδήποτε, τεράστια επιτυχία.

Οι Πειραιώτες δίνουν μεγάλη βάση στην κρίση του αθλητικού τους διευθυντή, Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος είχε εκφράσει από τον Νοέμβριο τον θαυμασμό του για τις ικανότητες του Ποντένσε. Για όποιον δε θυμάται, ο Γάλλος σούπερ σταρ, στο πλαίσιο της αναμέτρησης Σπόρτινγκ και Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο του SPORT TV ποιον παίκτη της πορτογαλικής ομάδας θα έφερνε, αν μπορούσε, στον Πειραιά. Η απάντησή του είχε όνομα και επώνυμο: Τον Ντανιέλ Ποντένσε!

Ο Ποντένσε έρχεται στον Ολυμπιακό για να προσθέσει αυτό που λείπει από την ομάδα τα τελευταία χρόνια: Βοήθεια από τα άκρα. Όσα εξτρέμ και να ήρθαν στο Λιμάνι τα τελευταία, τουλάχιστον, τρία χρόνια, όποιες κι αν ήταν οι περγαμηνές τους δεν κατόρθωσαν να ταιριάξουν με τους «ερυθρολεύκους» και να αποδώσουν στο μέγιστο. Μένει να δούμε αν θα το πετύχει ο Πορτογάλος «σβούρας»!

Απολαύστε τον Ποντένσε μέσα από τον «δίαυλο» του FWS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς