20 C
Athens

Τεράστιος Τζόκοβιτς: Άνοιξε εστιατόριο για άστεγους και άπορους (vid)

Ο σπουδαίος τενίστας δεν ξεχνάει την πατρίδα του και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, κάνοντας και μαθήματα υγιεινής διατροφής

Εκτός από μεγάλος αθλητής, είναι και σπουδαίος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά, κάτι που το αποδεικνύει έμπρακτα. Ο λόγος για τον μεγάλο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Australian Open στη Μελβούρνη, έκανε γνωστό ότι άνοιξε εστιατόριο στη πατρίδα του, με στόχο να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε άπορους και άστεγους. Δηλαδή σε συνανθρώπους του που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Κάνοντας και μαθήματα υγιεινής διατροφής…

Σίγουρα αυτό είναι ένα από μεγαλύτερα τρόπαια για τον Σέρβο αστέρα, ο οποίος έχει κατακτήσει 15 Grand Slam. «Τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα για μένα, πλέον έχω τόσα που μπορώ να ταΐσω όλη τη Σερβία», είπε χαρακτηριστικά ο 32χρονος άσος, ο οποίος έχει στην κατοχή του και άλλα δυο εστιατόρια σε Βελιγράδι και Μόντε Κάρλο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν ξεχνάει την πατρίδα του και τους συμπατριώτες του. «Δώσε πίσω στη Σερβία ό,τι σου έδωσε η Σερβία», αναφέρει ο ίδιος, αναφέροντας ακόμα πως μ’ αυτή την ενέργειά του θέλει να ευχαριστήσει και όλο τον κόσμο που τον υποστηρίζει.

Αυτό το εστιατόριο θα έχει «οικογενειακή» κουζίνα και σπιτικά φαγητά, κάτι που αρέσει στον απλό κόσμο στη Σερβία. Μιλάμε για μια χώρα που συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και πολλοί κάτοικοί της, τα βγάζουν πέρα δύσκολα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει πολλά χρήματα και έχει αποφασίσει να βοηθάει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έχω βγάλει αρκετά για να βοηθήσω όλη τη Σερβία. Νομίζω ότι οι συμπατριώτες μου αξίζουν τα πάντα λόγω της υποστήριξης που μου προσφέρουν. Γιατί άνοιξα εστιατόριο; Το φαγητό είναι το… καύσιμο, στο οποίο κατά μεγάλο ποσοστό οφείλονται οι επιτυχίες μου. Είναι σημαντικό να τρώει κάποιος καλά. Πόσο μάλλον γι’ αυτούς που δεν έχουν. Από όλα αυτά που έχω βιώσει ως αθλητής, έμαθα πως το υγιεινό φαγητό είναι αυτό που με άλλαξε περισσότερο», είπε για τη νέα ενέργειά του.

Όπως είπαμε, ο 32χρονος αθλητής έχει στην κατοχή του άλλα δυο εστιατόριο. Το 2009 άνοιξε στο Βελιγράδι το «Novak», ενώ στο Μόντε Κάρλο, όπου ζει η οικογένειά του, υπάρχει το «Eqvita»:

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κάνει μαθήματα υγιεινής διατροφής, έχοντας κοντά του και γνωστούς σεφ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς