22.8 C
Athens

Πέτυχε το «χρυσό» 11άρι ο Κουαλιαρέλα, αλλά… κυνηγάει ακόμα τον «Μπατιγκόλ» (pics)

Ο άσος της Σαμπντόρια ισοφάρισε το ρεκόρ του σπουδαίου Μπατιστούτα σκοράροντας 11 σερί ματς στο καμπιονάτο σε μια σεζόν, μόνο που ο Αργεντινός πέτυχε, πριν από 24 χρόνια, γκολ 13 διαδοχικές αγωνιστικές

Ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα στα 36 του έγραψε με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στη Serie A, καθώς στο 4-0 κόντρα στην Ουντινέζε σκόραρε δύο φορές (είχε και μία ασίστ), συμπληρώνοντας στο καμπιονάτο 11 σερί αγώνες στους οποίους πέτυχε γκολ.

Ο άσος της ομάδα της Γένοβα ισοφάρισε το ρεκόρ του σπουδαίου Μπατιστούτα, ο οποίος είχε σκοράρει 11 σερί ματς στο καμπιονάτο τη σεζόν 1994-95. Μόνο που ο αργεντινός πρώην αστέρας συνολικά έχει βρει δίχτυα 13 κολλητές αγωνιστικές… Βλέπετε, ο «Μπάτιγκολ» πέτυχε τέρματα στα 11 πρώτα παιχνίδια τη συγκεκριμένη σεζόν, αλλά είχε βρει δίχτυα και στις δυο τελευταίες αγωνιστικές της προηγούμενη περίοδο (1993-94).

Όπως και να ‘χει, ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα έφτασε τους 11 σερί αγώνες στους οποίους σκοράρει και ισοφάρισε ένα μεγάλο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, πριν από 24 χρόνια, την σεζόν 1994-95, ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα είχε φτάσει αυτό το ρεκόρ, σκοράροντας 11 αγώνες σερί ματς με τη Φιορεντίνα. Κανένας δεν είχε μπορέσει να το σπάσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα μεγάλο επίτευγμα για τον 36χρονο «τρελό» Ιταλό άσος, ο οποίος μετράει σε αυτά τα 11 τελευταία παιχνίδια 14 τέρματα.

Την αγωνιστική περίοδο 1994-95 ήταν η 11η αγωνιστική της Serie A και ο «Μπατιγκόλ» έβρισκε δίχτυα και σ’ αυτή την… στροφή, σπάζοντας το ρεκόρ των γκολ σε 10 συνεχόμενα ματς που είχε ο Έτσο Πασούτι της Μπολόνια από το 1962-63. Τότε ο Μπατιστούτα ολοκλήρωνε τη σεζόν ως 1ος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος με 26 γκολ συνολικά, με τα 13 από αυτά να έρχονται στις πρώτες 11 αγωνιστικές… Μόνο που ο τότε μεγάλος άσος των «βιόλα» είχε βρει δίχτυα και τα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν του 1993-94. Αυτό σημαίνει πως ο Μπατιστούτα σκόραρε σε 13 συνεχόμενα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Να αναφέρουμε ότι το 2005-06 ο Νταβίντ Τρεζεγκέ με τη φανέλα της Γιουβέντους είχε βρει τα αντίπαλα δίχτυα εννιά σερί αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα και είναι 3ος στη σχετική λίστα σε μια σεζόν, πίσω από τους Μπατιστούα (11), Κουαλιαρέλα (11), Πασούτι (10).

Τα παιχνίδια που σκόραρε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα:

Ένα γκολ vs Μίλαν
Ένα γκολ vs Τορίνο
Ένα γκολ vs Τζένοα
Δυο γκολ vs Μπολόνια
Ένα γκολ vs Λάτσιο
Ένα γκολ vs Πάρμα
Ένα γκολ vs Έμπολι
Ένα γκολ vs Κιέβο
Ένα γκολ vs Γιουβέντους
Δυο γκολ vs Φιορεντίνα
Δυο γκολ vs Ουντινέζε

Συνολικά φέτος ο άσος της Σαμπντόρια:

Παιχνίδια: 20
Γκολ: 16
Ασίστ: 6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς