19.7 C
Athens

Tσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός (video)

Το ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο • Τοποθέτησε την ημερομηνία των εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 • Είπε ότι με την επικείμενη έκδοση 5ετούς ομολόγου κατεδαφίζονται τα «ψευδοεπιχειρήματα» της αντιπολίτευσης

Προχωρούμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως, όσο και στην κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25, σημείωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η κυβέρνηση προχωρά σε «μία εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία. Μία αύξηση που θα τονώσει και την πραγματική οικονομία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ιστορική, γιατί είναι η πρώτη μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση στο τέλος της συνταγματικής της θητείας το φθινόπωρο του 2019», υπογράμμισε.

«Οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει. Από την κυβέρνηση που κατάφερε την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων, από την κυβέρνηση που κατέστησε το δημόσιο χρέος βιώσιμο και επανέφερε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην έκδοση του ομολόγου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό «κατεδαφίζει άλλο ένα αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δυνατότητα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές».

«Σήμερα η Ελλάδα εκκίνησε τη διαδικασία έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακού πυροτεχνήματος αλλά με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό ο κ. Τσίπρας «κάλεσε» το υπουργικό συμβούλιο να εγκρίνει την αύξησή του στα 650 ευρώ.

«Δίνουμε ανάσα και ελπίδα στους 600.000 εργαζόμενους, αλλά και άλλους 280.000 που επηρεάζονται από την αύξηση των επιδομάτων», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η αύξηση των μισθών συνιστά και «τόνωση στην ανάπτυξη».

«Με αυτή μας την απόφαση κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δείχνουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Δείχνουμε ότι είμαστε η κυβέρνηση των πολλών και όχι των λίγων, η κυβέρνηση των πράξεων και όχι των λόγων», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς