18.2 C
Athens

«Δεν θα επιτρέψω στον Μιλουτίνοφ να κάνει τα ίδια!»

Ο Kέβιν Σεραφέν στέλνει... απειλητικό μήνυμα στον Μιλουτίνοφ ενόψει της μεγάλης προσεχούς μάχης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα

Πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει αντίπαλος να τον σταματήσει. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, ο Κέβιν Σεραφέν φαίνεται να υποστηρίζει την άποψή του με πράξεις. Κι αν ο Πέσιτς τον εμπιστευόταν περισσότερο, ίσως τα νούμερα του ήταν πολύ υψηλότερα. Ίσως και η Μπαρτσελόνα να είχε καμιά νίκη παραπάνω. Το «french savage» που χρησιμοποιεί στα social media λέει πολλά για το… ποιόν του. Όσο σκληρός όμως μοιάζει εντός των τεσσάρων γραμμών όμως, τόσο μποέμ, χαβαλές και κουλ είναι εκτός.

Εσχάτως, κάνει τη μία ματσάρα μετά την άλλη μεταμορφώνοντας τους μπλαουγκράνα όταν βρίσκεται στην πεντάδα τους. Με την ΤΣΣΚΑ είχε 14 πόντους με 6/8 σε μόλις 12 λεπτά. Με τον Παναθηναϊκό 14 με 5/5 σε 16′. Με την Αρμάνι σταμάτησε στους 17,  ενώ με Νταρουσαφακα (12π., 5 ριμπ., 2 ασ.) και Εφές (13π., 8 ριμπ., 2 κλ.) ήταν επίσης κομβικός. Όπως και χθες κόντρα στη Μάλαγα, που έμοιαζε ανίκητος.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου απέναντι στον Ολυμπιακό πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο Κέβιν Σεραφέν πάτησε παρκέ για μόλις επτά λεπτά και το… φέρει βαρέως. Βλέπετε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ εκείνο το βράδυ είχε ουσιαστικά ισοπεδώσει μόνο του την Μπάρσα με 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Κι όπως ο ίδιος εξηγεί μιλώντας στον Μιχάλη Στεφάνου, ψάχνει απεγνωσμένα για ρεβάνς κόντρα σε έναν από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης. Αρκεί, βέβαια, να του δοθεί ικανός χρόνος από τον προπονητή του στον «τελικό» της ερχόμενης Πέμπτης στο ΣΕΦ.

«Ανυπομονώ για το ματς απ με τον Μιλουτίνοφ», μας λέει μπαίνοντας κατευθείαν στο ψητό ο Σεραφέν και συμπληρώνει: «Τον παρακολουθώ όλο αυτό το διάστημα, κάνει μια φανταστική σεζόν και δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί μεγαλύτερη πρόκληση για μένα από τον αντιμετωπίσω σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».

Στην εντός έδρας ήττα από τους ερυθρόλευκους ο Σεραφέν έβλεπε κυρίως από τον πάγκο τον ερυθρόλευκο σέντερ να κυριαρχεί στα δύο καλάθια και αυτό του δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο: «Μας είχε σκοτώσει σε εκείνο το ματς. Είχα παίξει πολύ λίγο και ήταν πραγματικά πολύ επίπονο να τον βλέπω να κερδίζει όλες τις μάχες. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ απέναντι του στην Αθήνα και να μην του επιτρέψω να κάνει τα ίδια».

Κάπου εκεί κάναμε το… λάθος να τον ρωτήσουμε αν πιστεύει ότι μπορεί να ματσάρει τον Μιλουτίνοφ και να βγει να νικητής, κάτι που δεν έχουν καταφέρει τόσοι και τόσοι συνάδελφοί του. «Μπορώ να ματσάρω οποιονδήποτε ψηλό στον κόσμο!» απαντάει με ύφος μποξέρ λίγο πριν μπει στο ριγνκ να διεκδικήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και συνεχίζει χαμογελώντας: «Αυτή τη φορά θα είναι αλλιώς. Παίζω περισσότερο, είμαι σε καλύτερη φόρμα και παίζω με αυτοπεποίθηση. Το ότι ο Μιλουτίνοφ παίζει τόσο καλά μου δίνει μεγάλο κίνητρο. Θα δούμε τι θα γίνει την Πέμπτη. Περιμένουμε μια μάχη υψηλού επιπέδου».

serafen

Όσο για το που θα κριθεί του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πέρα από το δικό του «μπρα ντε φερ» με τον Μιλουτίνοφ, ο Σεραφέν προβλέπει: «Άμυνα, ριμπάουντ και λάθη κρίνουν συνήθως τους αγώνες που έχουν σκοπιμότητα. Ο Ολυμπιακός είναι μια σκληρή, δυναμική ομάδα, παίζει πολύ επιθετικά και διαθέτει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε εξίσου σκληροί, να διαβάσουμε το παιχνίδι και να μην τους δώσουμε ευκαιρία να βρουν ρυθμό. Θα χαρώ να δω τον Σάσα που ξέρω ότι θέλει πολύ να μας κερδίσει, αλλά πιστεύω να βγούμε εμείς νικητές αυτή τη φορά». 

Όσο για την μέχρι τώρα πορεία της Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση, ο συμπαθής Γάλλος εξηγεί: «Αν σκεφτούμε τις δύο προηγούμενες σεζόν, νομίζω ότι δεν τα έχουμε πάει καθόλου άσχημα. Είμαστε σε τροχιά πρόκρισης, μπορούμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά στη βαθμολογία, αλλά πιστεύω ότι υπήρχαν παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσουμε. Όπως το τελευταίο με την ΤΣΣΚΑ. Το ελέγχαμε απόλυτα στην τρίτη περίοδο, αλλά ξαφνικά χάσαμε το μυαλό μας. Το πιο δύσκολο πράγμα στο μπάσκετ είναι να διατηρήσεις την συγκέντρωσή σου για 40 λεπτά».

ΠΗΓΗ: superbasket.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς