18.3 C
Athens

Aκόμα και για Εβραίους της «Μακεδονίας» τουιτάρει ο Ζάεφ

Ο Ζάεφ επιβεβαιώνει τους φόβους όσων υποστηρίζουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία • Τρία tweet με αναφορά στη «Μακεδονία»

Παρόλο που η ελληνική Βουλή ενέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών την περασμένη Παρασκευή και η ΠΓΔΜ μετονομάστηκε σε «Βόρεια Μακεδονία» ο Ζόραν Ζάεφ όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάνει λόγο για «Μακεδονία» σκέτο. Σε κάθε του tweet κάνει αναφορά σε αυτό που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως το μέγιστο επιχείρημα για τη σπουδή της να κλείσει τη συμφωνία, δηλαδή στο όνομα «Μακεδονία», ενώ δεν διστάζει να κάνει ακόμα και hashtag «Μακεδονία».

Χθες, μάλιστα, εν όψει της επετείου του Ολοκαυτώματος, έκανε λόγο για τους 7.200 Εβραίους από τη «Μακεδονία» που έπεσαν θύματα ναζισμού.

Ακολούθησε δεύτερη ανάρτηση σχετικά με επενδύσεις και μισθούς όπου εκ νέου ο Σκοπιανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και μάλιστα ως λέξη-κλειδί (hashtag). Σε άλλη ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι «η Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου».

Δύο ακόμα έγιναν και το βράδυ της Κυριακής, σε μια αναφορά του Σκοπιανού πρωθυπουργού στον Άγιο Σάββα και τους ορθόδοξους, αλλά και σε μια αναφορά του στους εργαζόμενους και τις επενδύσεις που προσδοκά να έρθουν στην πατρίδα του.

Υπενθυμίζεται ότι όταν πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη δήλωσή του σε ελληνικό μέσο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και από την ελληνική πλευρά, απέφυγε τεχνηέντως να χρησιμοποιήσει τον όρο Μακεδονία ή Βόρεια Μακεδονία. «Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια. Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής».

Από εκεί και πέρα όμως… ξεσάλωσε!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς