18.7 C
Athens

Έπος ΑΕΛ, βαθμός στο ΟΑΚΑ με δέκα από το 1′!

Παρότι έπαιξε από το πρώτο λεπτό με 10 παίκτες, η ΑΕΛ «απέδρασε» από το ΟΑΚΑ με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1), καθώς ο Ντέλετιτς στο 53' απάντησε στο γκολ του Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός σε ακόμη ένα παιχνίδι δεν κατάφερε να «γευτεί» την χαρά της νίκης, αφού οι πράσινοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, παρότι η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έπαιζε με δέκα παίκτες από το πρώτο λεπτό λόγω της αποβολής του Γκοϊκοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για το «τριφύλλι», αφού μόλις στο πρώτο λεπτό ο Γκοϊκοβιτς ανέτρεψε τον Μακέντα εντός μεγάλης περιοχής, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών, αποβάλλοντας παράλληλα τον αμυντικό της ΑΕΛ.

Ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκού μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με το «καλημέρα» στο παιχνίδι.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη συνέχισε να πιέζει «ασφυκτικά» την ΑΕΛ και στο τέταρτο λεπτό έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 όταν, το πλασέ του Εμμανουηλίδη η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Στο 13’ ο Ινσούα με ωραία ατομική ενέργεια, σούταρε με το δεξί στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

Δέκα λεπτά αργότερα οι πράσινοι έφτασαν και πάλι πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Εμμανουηλίδη ο Κουλιμπαλί έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κρίστινσον.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τους ολοκληρωμένη, επιθετική προσπάθεια ωστόσο το μακρινό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός με την σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή με τον Όμρι Άλτμαν να παίρνει την θέση του Γιάννη Μπουζούκη, χωρίς όμως να αλλάξει η διάταξη της ομάδας.

Κόντρα στην ροή του αγώνα η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 53’ όταν ο Ντέλετιτς έπειτα από λάθος του Μαυρομάτη κέρδισε την μπάλα, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και πολύ ωραίο πλασέ στην κλειστή γωνία του Διούδη έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 56ο λεπτό ο Εμμανουηλίδης σέντραρε ο Δώνης έπιασε την κεφαλιά, χωρίς όμως να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στον Κρίστινσον που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

Στο 63’ ο Μουνιέ πήρε την θέση του Τζανδάρη, με τον Γιώργο Δώνη να θέλει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει καθώς είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει τελικές φάσεις.

Έτσι οι πράσινοι προχώρησαν στην δεύτερη αλλαγή τους στο 75’ με τον Χατζηθεοδωρίδη να παίρνει την θέση του Εμμανουηλίδη.

Στο 77’ ο Τζαλούκα Φέστα αντικατέστησε τον σκόρερ της ομάδας του με τον Μόρα, δίνοντας ξεκάθαρα αμυντικούς προσανατολισμούς στην ΑΕΛ.

Στο 82’ ο Ινσούα σούταρε από μακριά χωρίς να προβληματίσει τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.

Πέντε λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 2-1, όταν έπειτα από γύρισμα του Κουλιμπαλί ο Μακέντα δεν μπόρεσε να τη βρει τη μπάλα που πέρασε άουτ, με τους πράσινους να ζητούν πέναλτι μετά από τράβηγμα του Ζίζιτς στον Ιταλό φορ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο  Κουρμπέλη σούταρε δυνατά αλλά, ο Κρίστινσον απόκρουσε σε κόρνερ.

Έτσι έμεινε το ισόπαλο αποτέλεσμα που έδωσε έναν άκρως σημαντικό βαθμό στους φιλοξενούμενους ενώ μεγάλωσε τον προβληματισμό στους γηπεδούχους που συνεχίζουν να μην πείθουν με τις εμφανίσεις τους μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Μαυρομμάτης, Παντελάκης, Κουλιμπαλί, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63′ Μουνιέ), Εμαννουηλίδης (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης (46′ Άλτμαν), Μακέντα

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπαργκάν (7′ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (77′ Μόρας), Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (59′ Ακόστα), Καρανίκας, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς