23.4 C
Athens

Νίκη ελπίδας για τον Λεβαδειακό (vid)

Με γκολ του Μαρκόφσκι ο Λεβαδειακός λύγισε με 1-0 την αντίσταση του Άρη και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα

Πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί του Άρη πήρε ο Λεβαδειακός, πετυχαίνοντας αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του στα σαλόνια της Super League.

Μία νίκη, η οποία ήρθε στο ντεμπούτο του Νίκου Καραγεωργίου στο ντεμπούτο του στον πάγκο των πρασίνων κι έδωσε τη δυνατότητα στους Βοιωτούς να φτάσουν στους 12 πόντους και να ατενίζουν το μέλλον με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία. Παράλληλα, οι πράσινοι συνέχισαν την εκπληκτική παράδοση, που τους θέλει όποτε σκοράρουν σε αναμέτρηση στη Λιβαδειά σε βάρος του Άρη να διατηρούν το αήττητο!

Σε ό,τι αφορά τον Άρη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις μένοντας στους 23 βαθμούς κι αιφνιδιάστηκε από την αποφασιστικότητα των γηπεδούχων.

Με φουλ επιθετικές επιδιώξεις μπήκε στο παιχνίδι ο Λεβαδειακός προσβλέποντας σ’ ένα γρήγορο γκολ, που θα του έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, ήρθε στο 17’ όταν το σουτ του Ντιγκινί από το σημείο του πέναλτι βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάγιτς, που απομάκρυνε σωτήρια.

Η υπεροχή του Λεβαδειακού απέκτησε καρπούς στο 38’ όταν ο Μαρκόφσκι άριστα τοποθετημένος στην περιοχή του Άρη εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία των αμυνόμενων και με  κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός μπήκε πολύ πιεστικός ζητώντας το δεύτερο γκολ και στο 52’ το σουτ του Στανόγεβιτς βρλήκε σε ετοιμότητα τον Κουέστα, που μπλόκαρε στην αριστερή γωνία του και ακόμη ένα με τον Ζησόπουλο στο 56’ όπου και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη είχε σωστή αντίδραση.

Ο Άρης απείλησε από την πλευρά του στο 69’ όταν  ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Άρη (με ανάποδο ψαλίδι) μετά από εκτέλεση κόρνερ καθώς ο Μπάγιτς ήταν σταθερός, ενώ στο 71ο λεπτό ο Δεληζησης πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Σάββας Παντελίδης έριξε στο παιχνίδι τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο αντί του Μάρτιν Τόνσο.

Στο 75′ ο Μπάσα διατήρησε τον Άρη στο παιχνίδι απομακρύνοντας την μπάλα – περίπου δύο μέτρα από τη γραμμή της εστίας – μετά από κεφαλιά του Στανόγεβιτς. Ο Άρης επέλεξε να απειλήσει από τη δεξιά πλευρά με τις επελάσεις του Τζανακάκη, στο 76′ ο τελευταίος επιχείρησε τη σέντρα αλλά ο Ματέο Γκαρσία (ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας) δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας.

Οι κίτρινοι συνέχισαν να πιέζουν αλλά είτε έκαναν λάθος στην τελική πάσα, είτε ήταν αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια με τον Ματίγια στο 84′ να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση.

Διαιτήτευσε ο Σέζος

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ανγκούα, Κονέ (Λεβαδειακός), Σιώπης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ(Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Τσαμούρης, Αντιλέχου, Ανγκούα, Ζησόπουλος, Κονέ, Στανόγιεβιτς, Μαρκόφσκι, Μανγκίς (63’ Σαβαντογκό), Γιακουμάκης (69’ Γιακουμάκης)

ΑΡΗΣ(Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Δεληζήσης, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία (82’ Μαρτίνες), Κόρχουτ (46’ Λάρσον), Τόνσο (73’ Διαμαντόπουλος), Ντιγκινί.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς