23.3 C
Athens

Εταιρεία πουλάει χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα 80 δολάρια!

Η εταιρεία Vaev ισχυρίζεται ότι: «Χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντιλο που φέρει ένα ανθρώπινο φτέρνισμα είναι πιο ασφαλές από τις ενέσεις ή τα χάπια»

Μια εταιρεία start-up στο Λος Άντζελες επιτρέπει στους πελάτες της να επιλέξουν μεταξύ μιας ποικιλίας κουτιών με χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα! Η τιμή μάλιστα του κάθε κουτιού αγγίζει τα $80.

Η εταιρεία Vaev ισχυρίζεται ότι: «Χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντιλο που φέρει ένα ανθρώπινο φτέρνισμα είναι πιο ασφαλές από τις ενέσεις ή τα χάπια».

Η εταιρεία με λίγα λόγια υπονοεί ότι με την έκθεση σε ιούς πάνω σε χαρτομάντιλα, μπορεί να λειτουργήσει ως μια εναλλακτική στο εμβόλιο της γρίπης και σε παρόμοια εμβόλια.

Στην ιστοσελίδα της Vaev αναφέρεται: «Δεν είμαστε υπέρ των χημικών ή τις συνταγές φαρμάκων εδώ στη Vaev. Αρρωστήστε με τους δικούς σας όρους».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η εταιρεία δημιουργεί τα χαρτομάντιλα τεχνητά ή εάν πράγματι έχουν κατάλοιπα ανθρώπινου φτερνίσματος.

Ο Δρ. William Schaffner, ένας ειδικός στις μεταδοτικές ασθένειες, αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των χαρτομάντιλων της Vaev.

Ο Schaffner δήλωσε στο Yahoo Lifestyle: «Αυτό θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο εάν όντως λειτουργήσει και δεν πιστεύω ότι θα δουλέψει. Υπάρχουν πάνω από 200 τύποι κοινού κρυολογήματος εκεί έξω. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος μολύνεται με μία μορφή- μπορεί να μολυνθεί εκ νέου γιατί υπάρχουν πολλαπλοί ιοί εκεί έξω».

Ο ειδικός επίσης αμφισβητεί ότι ο ιός θα «επιβιώσει» το ταξίδι από την εταιρεία μέχρι το σπίτι του πελάτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς