19.2 C
Athens

«Μαρσάρει» με πεντάρα προς τον τίτλο η Ντόρτμουντ (vid)

Εντυπωσιακή η Ντόρτμουντ συνέτριψε με 5-1 το Αννόβερο και συνέχισε τη ξέφρενη κούρσα της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Τη φρενήρη πορεία της προς την κατάκτηση της εφετινής Bundesliga συνέχισε απτόητη η Ντόρτμουντ, η οποία συνέτριψε με 5-1 το Αννόβερο.

Μάλιστα η συγκεκριμένη επιτυχία αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού οι Βεστφαλοί πέτυχαν την κορυφαία επίδοση στην ιστορία τους σε αυτό το σημείο της σεζόν!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με ξεκάθαρη διάθεση να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους, αποκτώντας τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα του λεπτά.
Η υπεροχή της Ντόρτμουντ απέκτησε καρπούς στο 24’ μ το όμορφο γκολ του Χακίμι στο 24’.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Φαβρ ήταν καταιγιστικοί και μέσα σε 7’ έφτασαν τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 4-0, δίνοντας από πολύ νωρίς διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη νίκη τους.

Ο Ρόις έκανε το 2-0 στο 60’, ο Γκέτσε το 3-0 στο 62’ και ο Γκερέιρο το 4-0 στο 67’! Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της τιμής στο 87’ με τον Μπάκαλορτς, όμως ο Βίτσελ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το τελικό 5-1 στο 90’.

Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Μπούρκι, Πίσεκ (70’ Σμέλτσερ), Βάιγκλ, Ντιαλό, Χακίμι, Ντιλέινι (79’ Νταούντ), Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Γκερέιρο, Γκέτσε (66’ Αλκάθερ)

Αννόβερο (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ): Έσερ, Οστρτσόλεκ, Βίμερ, Ακπογκούμα, Αλμπορνός, Μπάκαλορτς, Αντόν, Φόσουμ, Μίλερ (75’ Ντίρσεν), Μπαζέ (43’ Ασάνο), Βάινταντ (84’ Χάτζιτς)

 

Τα αποτελέσματα
Γκλάντμπαχ – Άουνγκσμπουργκ 2-0
Βόλφσμπουργκ – Λεβερκούζεν 0-3
Χόφενχάιμ – Φράιμπουργκ 4-2
Μάιντς – Νυρεμβέργη 2-1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς