17.4 C
Athens

Eγκατέλειψαν βασιλικό πύθωνα μέσα σε ταπεράκι στην Πυλαία! (pics)

Έμεινε άφωνη η οικογένεια που βρήκε το πλαστικό ταπεράκι πεταμένο στην αυλή του σπιτιού της • Πάλευε μια εβδομάδα για να ζήσει...

Ένας βασιλικός πύθωνας του είδους Python regius (Ball python/Βασιλικός πύθωνας), που συχνά πωλείται ως… εξωτικό κατοικίδιο βρέθηκε μέσα σε αυλή σπιτιού στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια που κατοικούσε εκεί να μην πιστεύει στα μάτια της.

Το ταπεράκι, ένα από αυτά που φέρνουν συνήθως σαλάτες οι ντελιβεράδες, βρισκόταν δίπλα από ένα θάμνο.

Η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου, δέχτηκε κλήση  πριν από δύο μέρες, από κάτοικο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, η οποία διαπίστωσε ότι στην πίσω αυλή του σπιτιού της υπήρχε ένα παρατημένο πλαστικό δοχείο με τον μικρό πύθωνα.

Σύμφωνα με την ίδια το δοχείο βρίσκονταν εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και απλά έμοιαζε με ένα πακέτο delivery μαζί με άλλα σκουπίδια που είχαν μαζευτεί από τον αέρα κάτω από το θάμνο. Υπάλληλοι του δασαρχείου Θεσσαλονίκης που έφτασαν εκεί άνοιξαν το πλαστικό κουτί και διαπίστωσαν ότι το φίδι ήταν ήδη νεκρό.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου,  η νεκρική ακαμψία στην οποία βρίσκονταν ο πύθωνας όταν ανοίχτηκε το κουτί, υποδηλώνει ότι πιθανότατα πέθανε πολύ πρόσφατα, κάποιες ώρες πριν, και ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα ήταν ζωντανός μέσα στο πλαστικό δοχείο, υποφέροντας έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Επίσης, βρέθηκε δέρμα από έκδυση του πύθωνα εντός του κουτιού, μία ακόμα ένδειξη ότι βρίσκονταν εκεί μέσα αρκετό καιρό. Το φίδι θα ελεγχθεί για το αν φέρει τσιπάκι μήπως και μπορέσουν να ανακτηθούν τα στοιχεία του κατόχου.

Η Επιτροπή Προστασίας Σέιχ Σου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας αν γνωρίζει κάποιος κάτι να επικοινωνήσει μαζί της, καθώς ο εγκλεισμός του πύθωνα μέχρι να πεθάνει συνιστά κακοποίηση και αποτελεί αξιόποινη πράξη.

«Αν οποιοσδήποτε γνωρίζει κάτι ή μπορεί να αναγνωρίσει είτε σε ποιον ανήκε το συγκεκριμένο ζώο, είτε σε ποιο petshop πωλούνταν, είτε ποιο χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένου τύπου δοχεία, ας επικοινωνήσει μαζί μας μήπως και μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι τον ασυνείδητο κάτοχο, καθώς η αποτρόπαια αυτή πράξη συνιστά κακοποίηση και είναι αξιόποινη», αναφέρει.

Πηγή: makthes.gr, seleo.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς