18 C
Athens

Ποντάρει σε ΠΑΟΚ – ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

Η όποια ένσταση δεν έχει τύχη με βάση τους κανονισμούς, αλλά πολλοί έχουν συμφέροντα να επιβαρυνθεί ο Ολυμπιακός και να μην παίξει με την Λαμία στο κύπελλο, αλλά με τους πράσινους

Δεν έχει τύχη η όποια ένσταση καταθέσει ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα του με την Λαμία.

Οι πράσινοι ειδικά μετά την κλήρωση που τους φέρνει αντιπάλους του Ολυμπιακού, αν ήταν στη θέση της Λαμίας, καίγονται να βρουν τρόπο να μπουν από το παράθυρο στη διοργάνωση, καθώς θα διασφαλίσουν σημαντικά έσοδα.

Οι νομικοί του Παναθηναϊκού ψάχνουν το υπόβαθρο των κανονισμών που θα τους επιτρέψει να πατήσουν πάνω προκειμένου να παίξουν ξανά από την παράταση και μετά. Ωστόσο δεύτερη ευκαιρία δεν πρόκειται να τους δοθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό το γνωρίζουν καλά στο στρατόπεδο του τριφυλλιού, αλλά υπάρχει πίεση του κόσμου που θεωρεί ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα γίνονται.

Οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα να καταθέσουν την ένσταση μέσα σε δυο εργάσιμες ημέρες. Ως εκ τούτου θα πρέπει να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση μέχρι τη Δευτέρα. Ο Παναθηναϊκός δεν ποντάρει στους κανονισμούς, αλλά στην ΕΠΟ, που θα έβλεπε με καλό μάτι να ταλαιπωρήσει τους ερυθρόλευκους με έναν στην πραγματικότητα δυσκολότερο της Λαμίας αντίπαλο.

Αυτό θα διευκόλυνε το έργο των δύο δικέφαλων στο πρωτάθλημα σε μια περίοδο που το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι… βουνό. Δεν θεωρείται τυχαίο εξάλλου ότι η Ομοσπονδία δεν παρείχε καμία διευκόλυνση στον Ολυμπιακό που δίνει μάχη να μαζέψει βαθμούς για την Ελλάδα ως ο μοναδικός εκπρόσωπός της.

Αυτό εξάλλου είχε προκαλέσει και την έκρηξη του Τάκη Αγραφιώτη. Ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ εξαπέλυσε επίθεση στην ομοσπονδία, επειδή όρισε τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης το διάστημα 5-7 Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν από τους αγώνες του Ολυμπιακού με τη Ντιναμό Κιέβου (14 και 21/02), επιβαρύνοντας κι άλλο το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων».

«Υπάρχει ικανοποίηση γιατί δεν πέσαμε με μεγάλο αντίπαλο πριν από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις» δήλωσε ο Τάκης Αγραφιώτης για την κλήρωση με τη Λαμία και παράλληλα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, επειδή ο πρώτος αγώνας με τη Λαμία έχει οριστεί μία εβδομάδα πριν το ματς με τη Ντιναμό Κιέβου στο Καραϊσκάκη: «Άραγε, δεν ενδιαφέρει την ΕΠΟ να φέρουμε βαθμούς στην Ελλάδα; Δεν μπορεί να ορίζονται παιχνίδια Κυπέλλου, μία εβδομάδα πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς