18.7 C
Athens

Το χρονικό της μεταγραφής του Ζιλ Ντίας

Πότε μπήκε για πρώτη φορά στο κάδρο του Ολυμπιακού, οι πρώτες επαφές, οι διαπραγματεύσεις με τη Μονακό και η επιμονή του Πορτογάλου επιθετικού που τίθεται στην διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ζιλ Ντίας είχε μπει στο κάδρο του Ολυμπιακού από το περασμένο καλοκαίρι, όταν έληξε ο δανεισμός του στη Φιορεντίνα. Οι επαφές των Ερυθρόλευκων με τον γνωστό ατζέντη Ζόρζε Μέντες είχαν γίνει, τόσο για τον Ντίας όσο και για τον Ποντένσε.

Οι Πειραιώτες έκλεισαν τον δεύτερο και ο πρώτος πήγε –μέσω της Μονακό στην οποία ανήκει- στην Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πιέσει περισσότερο την κατάσταση για τον Ντίας, καθώς είχε κλείσει ήδη δύο ποδοσφαιριστές για τα πλάγια της επίθεσης, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που είχε μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ και τον Γιάννη Φετφατζίδη που ολοκλήρωσετην συνεργασία του με την Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ επανήλθε στο προσκήνιο για τους Ερυθρόλευκους πριν από σχεδόν δύο μήνες, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης, λόγω της δυστοκίας στο σκοράρισμα και των χαμηλών πτήσεων των Ναουέλ και Φετφατζίδη.

Ο Ολυμπιακός έσπευσε και έκλεισε τον Γιώργο Μασούρα από τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε πετύχει 6 γκολ με τους Νεοσμυρνιώτες το πρώτο εξάμηνο της περιόδου και, παράλληλα, άρχισε πάλι να απασχολεί η περίπτωση του Ζιλ Ντίας.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν τέθηκε στον Πορτογάλο επιθετικό το ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Ολυμπιακό είπε αμέσως “ναι” και ξεκίνησαν οι επαφές με την Μονακό για την διακοπή του δανεισμού του στη Νότιγχαμ Φόρεστ και την μετακίνησή του στην πειραϊκή ομάδα.

Το FWS.gr είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή πως ο Ντίας είχε δώσει τα χέρια με τους Ερυθρόλευκους, ενώ την περασμένη Τρίτη (22/1), που από την Γαλλία έκαναν λόγο για πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, είχαμε τονίσει ότι ο 22χρονος ποδοσφαιριστής προτιμάει στον Ολυμπιακό, απλά οι Μονεγάσκοι τρέναραν την μεταγραφή του και ότι θα έρθει άμεσα στην Ελλάδα.

Ο Ντίας βρίσκεται από τη μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα, προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στον Ολυμπιακό και να τεθεί στην διάθεση του συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός είναι έτοιμος αγωνιστικά, καθώς έχει παίξει σε 24 παιχνίδια της Νότιγχαμ Φόρεστ την τρέχουσα περίοδο, με τελευταίο αυτό εναντίον της Μπρίστολ Σίτι το περασμένο Σάββατο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς