22.9 C
Athens

Ψάχνουν… περισσότερα ματς στη Super League

Για να γίνει εμπορικότερο το πρωτάθλημα δεν σταματάει στις 26 αγωνιστικές τη νέα σεζόν. Δημιουργήθηκε επταμελής επιτροπή που θα καταθέσει το σχέδιο, καθώς δεν πέρασε της ΑΕΚ

Ψάχνουν περισσότερους αγωνιστικές στη Super League που από την επόμενη περίοδο θα έχει 14 ομάδες.

Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα με τη σημερινή του μορφή θα ολοκληρώνεται σε 26 αγωνιστικές, δεν έχει την επιθυμητή εμπορικότητα και στη διοργανώτρια αναζητούν τον τρόπο που θα γίνουν play off, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα κανάλια που αγοράζουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα σχέδιο που εκτός από τις 26 αγωνιστικές θα περιλαμβάνει και έναν… τρίτο γύρο, ο οποίος θα γίνεται ενδιάμεσα του πρώτου και του δεύτερου, κάτι που δεν ικανοποίησε το σύνολο των ΠΑΕ.

Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί επταμελής επιτροπή όπου τον πρωταρχικό λόγο θα έχουν οι τέσσερις μεγάλοι (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), οι οποίοι θα πλαισιωθούν από εκπροσώπους τριών μικρομεσαίων (Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης), για να εξετάσουν το μοντέλο του νέου πρωταθλήματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Super League, στο Δ.Σ. τέθηκε το πρόβλημα με την κακή κατάσταση που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος σε αρκετά γήπεδα. Μάλιστα, όταν η κουβέντα πήγε στο γήπεδο της ΑΕΛ υπήρξε ένταση μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Γιώργου Σπανού.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο οίκο σε γήπεδα που έχουν προβληματικό χλοοτάπητα.

Με άλλες αποφάσεις του το Δ.Σ. της Super League:

«1/ Ενέκρινε ομόφωνα το πρόγραμμα 21ης-30ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League, το οποίο θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.

2/Αποδέχθηκε ομόφωνα ότι επίσημη μπάλα του Πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα είναι της εταιρείας Molten».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς