25.4 C
Athens

Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες και λάσπη

Όπως ξεκίνησε η ημέρα, έτσι θα τελειώσει, με πολλή βροχή και λάσπη, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος • Αυξημένη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πολύ νερό αναμένεται να συνεχίσει να πέφτει τις επόμενες ώρες στην Αττική, όπου αναμένονται και τοπικές καταιγίδες, που θα προκαλέσουν αναπόφευκτα και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Η σκόνη που έχει έρθει από την Αφρική, κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση, ενώ και οι άνεμοι, που ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ, συνθέτουν ένα καιρικό κοκτέιλ που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ώρες.

Στην Αττική, τα φαινόμενα θα ενταθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι τις απογευματινές ώρες το σκηνικό θα είναι βαρύ. Προς το βράδυ, θα επανέλθουν οι βροχοπτώσεις, αλλά όχι με την ίδια ένταση που αναμένουμε εντός της ημέρας.

Στη Θεσσαλονίκη, άστατος ο καιρός με δυνατές κατά τόπους βροχοπτώσεις, βοριάδες 5-6 μποφόρ

Και το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός, ενώ από την Κυριακή φαίνεται να υπάρχει μια μικρή βελτίωση.

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνει γνωστό πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς