15.9 C
Athens

Emiliano Sala: Ο πιλότος δεν είχε εμπορική άδεια (pics)

Παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος πιλότος, ο οποίος φαίνεται να το είχε ως χόμπι, να μεταφέρει τον Emiliano Sala από την Γαλλία

Ο πιλότος που μετέφερε τον Emiliano Sala στο Κάρντιφ, σύμφωνα με ισχυρισμούς, δεν είχε εμπορική άδεια και αντιμετώπιζε χρέη ύψους 18.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αεροπορίας, ο Dave Ibbotson είχε άδεια μόνο ως ιδιωτικός πιλότος και εργαζόταν ως μηχανικός θέρμανσης και DJ για να χρηματοδοτεί το πάθος του για τα αεροπλάνα.

Παραμένει άγνωστο για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος πιλότος, ο οποίος φαίνεται να το είχε ως χόμπι, να μεταφέρει τον Sala από την Γαλλία.

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων επιβεβαίωσαν χθες ότι ερευνούσαν εάν η πτήση, η οποία ναυλώθηκε από τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, ήταν νόμιμη.

Ο 59χρονος πιλότος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, προωθούσε την επιχείρησή του, υδραυλικών εγκαταστάσεων και αερίου. Πριν από την τραγωδία ζητούσε από τους φίλους να αναζητήσουν την ιστοσελίδα του, για να ενισχύσουν την βαθμολογία του στην Google.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sun, ο Ibbotson φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε στους φίλους του στο Facebook πριν την πτήση, ότι ένιωθε λίγο «σκουριασμένος».

Ένας φίλος του 59χρονου σχολίασε: «Πάντα σκεφτόμουν ότι είναι καλύτερος ως υδραυλικός παρά σαν πιλότος. Δεν τον θεωρούσαμε ποτέ πιλότο, ήταν ο άνδρας που αναλάμβανε τον έλεγχο, όταν οι αλεξιπτωτιστές ανέβαιναν».

Ο ατζέντης του Emiliano Sala, Mark McKay φαίνεται να έκλεισε τον Ibbotson για να πετάξει το 25 ετών Piper Malibu από και προς την Nantes. Ο ποδοσφαιριστής επιθυμούσε να επιστρέψει έγκαιρα για να κάνει προπόνηση με τους συμπαίκτες του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς