19.7 C
Athens

Ο Καμμένος καταγγέλλει απόπειρα διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ (video)

Έξι «εφιάλτες» χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπουλήσει τη Μακεδονία και τους έχει βρει, είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

Απόπειρα διάλυσης της Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. από την ομάδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της Βουλής κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ίσως παίρνω τον λόγο για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. σε αυτή τη Βουλή. Η ομάδα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ απεργάζεται μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής το σενάριο της διάλυσης της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ., όπως έκανε με το Ποτάμι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα φιμωθούμε, δεν θα δεχθούμε κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, δεν σημαίνει ότι δεν θα αντισταθούμε σε μια απόλυτη αχαριστία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

«Πριν από λίγο ο κ. Βούτσης κάλεσε έναν δημοσιογράφο να διαβάσουν μαζί το άρθρο 15 του κανονισμού της βουλής και του εξήγησε ότι όταν σε ένα κόμμα μείνουν πέντε βουλευτές θα πρέπει αυτοί να είναι εκλεγμένοι από το ίδιο ψηφοδέλτιο. Τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Κουίκ γίνεται υπουργός. Διότι όταν παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος θα τον αντικαταστήσει προκειμένου να φύγει από την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ. Πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ και δεν το περίμενα από εσάς», συνέχισε ο κ. Καμμένος.

«Εχει έξι μέλη η Κ.Ο., μαζί με τον κ. Φωκά. Αν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί, την έδρα του την παίρνει ο κ. Κουίκ, ο οποίος θα ανταλλάξει την έδρα του με την υπουργική καρέκλα, προκειμένου οι βουλευτές να μείνουν πέντε, κι αν ο κ. Νικολόπουλος δεν έρθει ως συνεργάτης βουλευτής σαν πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, οι ΑΝ.ΕΛ. χάνουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Αυτό ήταν άκρως προσχεδιασμένο», επεσήμανε.

«Δεν πειράζει, όμως, έτσι θα καταλάβουν οριστικά κάποιοι ότι δεν παίξαμε εμείς κανένα παιχνίδι με το Σκοπιανό», υπογράμμισε.

Οι έξι «εφιάλτες»

«Έξι Εφιάλτες χρειάζεται ο κ. Τσίπρας και τους έχει βρει. Έξι, ίσως να έχει βρει και παραπάνω. Θα μιλάνε οι Έλληνες για τη μαύρη νύχτα, για προδοσία ιστορίας αιώνων. Πολιτισμός δεν είναι να κόβεις ένα κομμάτι της χώρας σου και να τα πουλάς. Τα Ελγίνεια σου θυμίζουν κάτι φίλε Αλέξη; Αυτά μας τα άρπαξαν οι ξένοι» είπε, απευθυνόμενος στον μέχρι χθες κυβερνητικό του εταίρο, που στην αρχή παρακολουθούσε την ομιλία του αλλά στη συνέχεια έφυγε.

Παράλληλα, «κάρφωσε» την Έλενα Κουντουρά ότι άλλα έλεγε πριν από τέσσερις μήνες και άλλα λέει σήμερα.

«Όσοι θα ψηφίσετε αυτή τη Σύμβαση, μετατρέπετε τους Μακεδόνες σε μειονότητα των Σλάβων, διαχωρίζετε τους Έλληνες σε βόρειους και νότιους. Ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ σας εκθέτουν κάθε μέρα, παραβιάζοντας καθημερινά την Συμφωνία. Κι εσείς συνεχίζετε ακάθεκτοι τον κατήφορό σας, παραχωρώντας την Μακεδονία στους Σλάβους», συνέχισε ο κ. Καμμένος, ενώ εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Νίκου Βούτση: «Έφτασε ο πρόεδρος της Βουλής, από τους κύριους εμπνευστές της Συμφωνίας και της διάλυσης των μικρών κομμάτων, να παραληρεί προσβάλλοντας τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσβάλλοντας τον ελληνικό λαό. Κύριε Βούτση, πολιτισμό δεν παράγει το χωράφι, τα εδάφη που λέτε. Πολιτισμό παράγουν οι άνθρωποι. Μήπως δεν ζείτε στην Ελλάδα;».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς