21.5 C
Athens

Ώρα μηδέν για τις «Πρέσπες» – LIVE η μάχη στη Βουλή

Αριθμός-ρεκόρ 205 ομιλητών το διήμερο • Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έφερε προς ψήφιση το Συνταγματικό Κείμενο των Σκοπίων, χωρίς τις τροποποιήσεις! • Χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και «εν κενώ» καλείται να αποφασίσει η Βουλή για ένα μείζον εθνικό ζήτημα

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναμένεται να κορυφωθεί μετά τα μεσάνυχτα με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 205, ενώ στον συγκεκριμένο κατάλογο δεν εγγράφονται οι πρώην και νυν πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβέρνησης, οι εισηγητές και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Υπενθυμίζεται ότι αργά χθες το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, το επίσημο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, ωστόσο πρόκειται για το συνταγματικό κείμενο που ισχύει έως σήμερα χωρίς τις τροποποιήσεις.

Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει επανειλημμένως την κατάθεση του ενιαίου και κωδικοποιημένου Συντάγματος της πΓΔΜ, μετά τις τροποποιήσεις, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα έγγραφα και ότι «η Βουλή καλείται να αποφασίσει εν κενώ».

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς