27.9 C
Athens

«Φρούριο» η Βουλή ενόψει του νέου συλλαλητηρίου για τις «Πρέσπες»

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί • «Λουκέτο» στο Ζάππειο, κλειστοί δρόμοι, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω συγκεντρώσεων

Περίπου 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών περιλαμβάνονται στον αστυνομικό σχεδιασμό για την αποτροπή επεισοδίων σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ., λόγω του νέου συλλαλητηρίου κατά της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κλειστός θα παραμείνει ο Εθνικός Κήπος, με στελέχη της ασφάλειας να επιτηρούν το σημείο για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής και συγκεκριμένα στα λουλουδάδικα αναμένεται να δημιουργηθεί φραγμός για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων βουλευτών και υπουργών.

Άνδρες των ΜΑΤ θα παραταχθούν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ άλλες διμοιρίες θα παραταχθούν πάνω από το μνημείο, στον αύλειο χώρο της Βουλής.

Από αέρος, ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ θα δίνει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το γνωστό drone, και το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλειστό το μετρό στον σταθμό «Σύνταγμα» από τις 16.30

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι θα είναι κλειστός από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα

Με ανάρτησή της στο Facebook η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας απευθύνει «πανεθνική πρόσκληση» σε συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, στην πλατεία Συντάγματος.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί να μείνουν κλειστές επιχειρήσεις και σχολεία, να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία σε κάθε σπίτι και να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Η επιτροπή χαρακτηρίζει «επαίσχυντη» και υποστηρίζει πως συνιστά «παράδοση απρόδοτων εθνικών αξιών σε αλλόφυλους».

Στο μεταξύ, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ), όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημειώνεται ότι το ΠΑΜΕ ανήρτησε ένα τεράστιο πανό στην Ακρόπολη κατά της Συμφωνίας με σύνθημα: «ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. ΝΑΙ στη φιλία-αλληλεγγύη, και κοινή πάλη των λαών». Τα πανό είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς