28 C
Athens

Σίφουνας ο Ολυμπιακός στη Σύρο, «αγκαλιά» με τον τίτλο

Άνετος και ωραίος ο Ολυμπιακός στη Σύρο, ξεπέρασε το εμπόδιο του Φοίνικα και πλέον του υπολείπονται δύο σετ στη ρεβάνς του Σαββάτου (26/1) για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο στη σεζόν

Πάτησε… γκάζι ο Ολυμπιακός και με ανατροπή πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στη Σύρο κόντρα στον μαχητικό Φοίνικα (1-3) και θέλει άλλα δύο σετ στη ρεβάνς για να κατακτήσει το League Cup.

Οι Συριανοί προηγήθηκαν με 1-0 σετ, αλλά η ομάδα του Μπενίτεθ είχε τον τελευταίο λόγο με τους συνήθεις ύποπτους Αλεξίεφ και Σμιτ και πήρε σημαντική βοήθεια από τον Κουμεντάκη που «ξεκούρασε» αρκετά τον Ραουβέρντινκ.

Αιφνιδίασε ο «διαβασμένος» Φοίνικας

Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς είχε διαβάσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στην πίσω ζώνη και οι παίκτες του με καλό σέρβις πήραν το… πάνω χέρι στο πρώτο σετ (8-4), με τον Τερβαπόρτι όμως να μειώνει προσωρινά στον πόντο (9-8).

Τα σέρβις των Εβάντρο και Καϊσλάσαλο προκάλεσαν προβλήματα στους ερυθρόλευκους, και ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος έκανε σημαντική δουλειά στην επίθεση. Το μπλοκ έκανε τη διαφορά στην εξέλιξη του σετ, καθώς Βουλκίδης και Εβάντρο με δύο συνεχόμενα αύξησαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (17-12).

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ακόμα κι όταν πλησίασε στον πόντο, με αποτέλεσμα ο Φοίνικας να πάρει αέρα τεσσάρων πόντων (24-20) και να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με μπλοκ άουτ του Εβάντρο (25-22).

Αντίδραση και ανωτερότητα με Σμιτ στο δεύτερο σετ

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν «μουδιασμένα» και στο δεύτερο σετ. Το πρώτο τους προβάδισμα το πήραν στο 7-8 και το αύξησαν άμεσα στους τρεις (8-11).

Παρά την πίεση του Βουλκίδη από το σέρβις και τις επιθέσεις του Καισλάσαλο, οι ερυθρόλευκοι παίζοντας πρώτο χρόνο και αξιοποιώντας τον Σμιτ στη διαγώνιο πήγαν τη διαφορά στους τέσσερις (17-21) και τελικά κατέκτησαν εύκολα τα δεύτερο σετ με 20-25.

Θρίλερ και… παράταση στο τρίτο σετ!

Το τρίτο σετ ήταν πιο ισορροπημένο. Οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο (5-5) με το σκορ να έχει αρκετές διακυμάνσεις, αλλά τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα, έφτασαν να προηγούνται με τέσσερις (14-18), ωστόσο κάνοντας λάθη στη συνέχεια έδωσαν τη δυνατότητα στον Φοίνικα να ισοφαρίσει (19-19).

Με μπλοκ του Ανδρεάδη στον Καϊσλασάλο, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα (21-22), αλλά οι Συριανοί αποδείχθηκαν… σκληρό καρύδι: το λάθος του Ραουβέρντινκ και το μονό μπλοκ του Φίλιο στον Σμιτ «χάλασαν» τα δύο σετ μπολ των ερυθρόλευκων και έστειλαν το σετ στην παράταση. Εκεί οι ερυθρόλευκοι με δύο μπλοκ (Σμιτ σε Φίλιο και Αλεξίεφ σε Εβάντρο) πήραν το δεύτερο σετ (24-26) και… σίγησαν το «Βικέλας».

Έκαναν ότι και με Παναθηναϊκό

Με την ψυχολογία στα ύψη και με τον «αέρα» των δύο κερδισμένων σετ με ανατροπή οι ερυθρόλευκοι έκαναν ότι και στο ντέρμπι κόντρα στους «πράσινους»: Επέστρεψαν στο τάραφλεξ για να… καθαρίσουν.

Ο άσος του Σμιτ και το μονό μπλοκ του Πετρέα (0-2) έστειλαν το μήνυμα στους «πειρατές», οι οποίοι παρότι πάλεψαν να κλείσουν τη διαφορά κατάλαβαν πως δεν έχουν τύχη. Η ομάδα του Μπενίτεθ είχε βρει ρυθμό σε σέρβις και επίθεση και αύξησε τη διαφορά στους έξι (10-16 και 12-18), κατακτώντας το τέταρτο σετ με 18-25 και τη νίκη με 1-3.

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται μόλις δύο σετ στη ρεβάνς του «Μελίνα Μερκούρη» το Σάββατο 26/1, ώστε να κατακτήσουν το 6ο League Cup τους και παράλληλα τον πρώτο εγχώριο τίτλο τους στην εφετινή σεζόν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς