21.5 C
Athens

Ξεκάπνισε! (vids)

Έρμαιο στις ορέξεις των Ζαμπά και Μπίσεσβαρ έγινε η Παναχαϊκή και ο ΠΑΟΚ έκανε περίπατο στην Τούμπα πετυχαίνοντας πέντε υπέροχα γκολ (5-0). Ντεμπούτο με γκολ για Μίσιτς

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ με… πεντάρα κόντρα στην Παναχαϊκή, ανατρέποντας το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα στην Πάτρα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε μια πολύ επιθετική ενδεκάδα με τον Ελ Καντουρί δίπλα στον Σάκχοφ και δικαιώθηκε αναδεικνύοντας και τη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων.

Έδειξε τις διαθέσεις του με το καλημέρα

Ο ΠΑΟΚ έδιωξε το όποιο άγχος είχε για την αναμέτρηση, ανοίγοντας το σκορ πολύ νωρίς. Μόλις στο 5ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Μπίσεσβαρ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Πλέγα και κατέληξε στα δίχτυα του Καπούταγλη, ο οποίος έκανε λανθασμένη εκτίμηση στη φάση και άφησε ανυπεράσπιστη την εστία του.

Στο 17’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απείλησε για πρώτη φορά σε κανονική ροή αγώνα. Ο Ζαμπά βγήκε τετ α τετ με τον Καπούταγλη, μετά από κάθετη πάσα του Μπίσεσβαρ, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ.

Ακολούθησαν δύο ακίνδυνα σουτ των Άκπομ και Ελ Καντουρί τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 22’ η Παναχαϊκή πάτησε για πρώτη φορά με αξιώσεις την περιοχή του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στο γύρισμα που επιχείρησε από τα δεξιά ο Πολίμος, ο Κυνηγόπουλος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και ο Πασχαλάκης μάζεψε την μπάλα.

Η πατρινή ομάδα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στις στημένες φάσεις. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε έξι λεπτά (25’ και 31’), ο Μάτος και ο Σάκχοφ αφύλαχτοι πήραν κεφαλιές με την μπάλα να περνά εκατοστά άουτ.

Δεν την άφησε να πάρει ανάσα

Το δεύτερο γκολ που έψαχνε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 37ο λεπτό. Ο Άκπομ κατέβασε ωραία την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ζαμπά, ο οποίος πάτησε περιοχή και αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα τον Καπούταγλη.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας που είχε αρκετή δουλειά κάτω από τα δοκάρια του έσωσε την Παναχαϊκή από τρίτο γκολ στο 44’, όταν αρχικά απέκρουσε το μακρινό σουτ του Μάτος στην αριστερή του γωνία και στη συνέχεια και το κοντινό πλασέ του Σάκχοφ που πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του.

Δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο όμως, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι και στο 46′ μετά την εξαιρετική συνεργασία των παιχτών του από τα αριστερά, ο Ζαμπά μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Λημνιό, ο οποίος έκανε το 3-0.

Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Ζαμπά πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε τον Καπούταγλη για το 4-0 του ΠΑΟΚ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τα δεξιά με την εξαιρετική ενέργεια του Λημνιού που έβγαλε και την πάσα στον Βραζιλιάνο.


Ντεμπούτο με… γκολάρα!

Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της νέας του ομάδας πραγματοποίησε ο Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης χαφ πέρασε στη θέση του εξαιρετικού Μπίσεσβαρ στο 57′ και στο δεκάλεπτο πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής.

H σεμνή τελετή έλαβε από νωρίς τέλος, ενώ τα τελευταία 15′ οι δύο ομάδες απλά περίμεναν να λήξει το ματς, σε έναν αγωνιστικό χώρο που έγινε βαρύς από την ασταμάτητη βροχή.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (68′ Λύρατζης), Σάκχοφ, Ελ Καντουρί (73′ Καρέλης), Λημνιός, Μπίσεσβαρ (57′ Μίσιτς), Ζαμπά, Άκπομ.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πλέγας, Παπατόλιος (60′ Μουστακόπουλος), Κυνηγόπουλος, Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης (53′ Μαυριάς), Μπαστακός (75′ Μασούρας).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς