17.7 C
Athens

Γιατί ο Ζιλ Ντίας προτιμάει τον Ολυμπιακό

Τα «ήξεις αφήξεις» της Μονακό τρενάρουν την υπόθεση, αλλά στην Αγγλία θεωρούν ότι ο Πορτογάλος επιθετικός αργά ή γρήγορα θα ενσωματωθεί στους Ερυθρόλευκους

Το όνειρο του Ζιλ Ντίας είναι να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Πίστευε ότι, μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ, θα είχε αυτή την ευκαιρία, καθώς ο δανεισμός του από τη Μονακό στην αγγλική ομάδα είναι για δύο χρόνια.

Όταν έφυγε το καλοκαίρι από το πριγκιπάτο έκανε τους υπολογισμούς του: φέτος στην Τσάμπιονσιπ και του χρόνου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ σε 21 αγώνες πρωταθλήματος δεν έχει βρει δίχτυα. Ένα τέρμα έχει πετύχει, εναντίον της Νιούκαστλ στο Κύπελλο τον περασμένο Αύγουστο.

Μόλις τέθηκε στον 22χρονο ποδοσφαιριστή πριν από λίγες μέρες η προοπτική του Ολυμπιακού, ο Ίβηρας επιθετικός είπε αμέσως “ναι”. Όταν οι Ερυθρόλευκοι χτύπησαν την πόρτα της Μονακό, η γαλλική ομάδα είπε πως τον θέλει πίσω, αφού οι Άγγλοι σκέφτονταν να διακόψουν τον δανεισμό του.

Οι Μονεγάσκοι τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν είπαν εντάξει στον Ολυμπιακό και τώρα τα γυρνούν πάλι, γιατί πιθανό να θέλουν να βγάλουν κάτι από αυτή τη μετακίνηση.

Πολλοί θα υπέθεταν ότι ο Ζιλ Ντίας θα πέταγε την σκούφια του για να γυρίσει στη Μονακό. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης προτιμάει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό. Και έχει τους λόγους του.

Μέχρι τώρα οι Μονεγάσκοι δεν του έχουν φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο, αφού τον παραχωρούν συνεχώς δανεικό. Αρχικά, στην Βαρζίμ και στη συνέχεια στις Ρίο Άβε και Φιορεντίνα.

Επιπλέον, η ομάδα του πριγκιπάτου είναι στα χειρότερά της, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, παλεύει να κρατηθεί στην κατηγορία και έχει μείνει και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στον πάγκο της Μονακό δεν βρίσκεται πια ο Λεονάρντο Ζαρντίμ που είχε εισηγηθεί την απόκτησή του το 2015, αλλά ο Τιερί Ανρί.

Ο Πορτογάλος επιθετικός γνωρίζει επίσης ότι στην γαλλική ομάδα δεν θα έχει βασικό ρόλο, αλλά θα είναι στη σκιά του συμπατριώτη του Ρόνι Λόπες και του Ρώσου Αλεξάντρ Γκολόβιν, που ο κάθε ένας τους κοστολογείται από 30 εκατ. ευρώ.

Με τον Ανρί να χρησιμοποιεί ενίοτε στα πλάγια της επίθεσης και τον Ντιόπ.

Από την άλλη, ο Ζιλ Ντίας γνωρίζει ότι στον Ολυμπιακό θα έχει να κάνει με έναν συμπατριώτη του προπονητή, που τον θέλει και τον πιστεύει και θα του δοθούν οι ευκαιρίες που επιθυμεί.

Ταυτόχρονα, υπάρχει το δέλεαρ της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και η προοπτική της κατάκτησης τίτλων στις εγχώριες διοργανώσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς