21.8 C
Athens

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Διαμαρτύρονται για τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιήσουν πορεία από το θέατρο «ΑΛΦΑ» στην Πατησίων προς το υπουργείο Οικονομικών

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Απολύουν 2.300 και πλέον εργαζόμενους και κλείνουν 220 και πλέον καταστήματα», τονίζουν και προσθέτουν ότι «υποβαθμίζεται η ταχυδρομική εξυπηρέτηση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και επιχειρήσεων».

Υποστηρίζουν ότι για μία ακόμη φορά, «βαφτίζεται εξυγίανση και εξορθολογισμός η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και των δαπανών προσωπικού, λησμονώντας ή και αποκρύπτοντας ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, από το 2010 και έπειτα, έχουν υποστεί μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 40%! Στον αντίποδα, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι δεσμεύσεις των τελευταίων διοικήσεων για την άντληση ικανοποιητικών εσόδων από εναλλακτικές πηγές (δέμα, εκτελωνισμός, ενέργεια), αλλά ολοένα και διολισθαίνει ο κύκλος εργασιών, συνεχίζονται οι ολιγωρίες με την απώλεια μεγάλων πελατών (τελευταίο παράδειγμα η Cosmote) και παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη οι οφειλές του ελληνικού δημοσίου από την Καθολική Υπηρεσία και όχι μόνο», αναφέρουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς