23.2 C
Athens

Ο Πανιώνιος είχε την ουσία και πήρε την πρόκριση (vid)

Πιο αποτελεσματικός ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και πανηγύρισε τη πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Το εισιτήριο της πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου «τσέκαρε» ο Πανιώνιος.

Οι κυανέρυθροι ανεβάζοντας αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να υποτάξουν την αντίσταση της ομάδας της Ηπείρου στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης με 2-0,  χάρη σε τέρματα των Ντουρμισάι (52’) και του Σαραμαντάς (75)’ και με … παρακαταθήκη το 1-1 που είχαν αποσπάσει στους «Ζωσιμάδες» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αι μόλις στο 5’΄έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία να προηγηθεί σκορ όταν ο Δημήτρης Μάνος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «Άγιαξ » της Ηπείρου βρέθηκε μόνος του με τον Μανόλοβιτς, αλλά το πλασέ που επιχείρησε, βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Με την πάροδο του χρόνου ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο στο πρώτο μέρος να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά επιδιώκοντας το γκολ, που θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση.

Η υπεροχή των παικτών του Άκη Μάντζιου απέφερε καρπούς στο 52’΄ότνα κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ευαγγέλου μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντουρμισάι, ο οποίος αποδείχθηκε  ψύχραιμος, ανοίγοντας το σκορ για τους κυανέρυθρους.

Οι γηπεδούχοι σφράγισαν την νίκη και την πρόκρισή τους στα προημιτελικά στο 75’ όταν ο Σαραμαντάς έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με όμορφη ενέργεια και σουτ στην κίνηση έγραψε το 2-0, πανηγυρίζοντας το «παρθενικό» του γκολ με τα κυανέρυθρα.

Διαιτήτευσε ο Βρέσκας (Πιερίας)

Κίτρινες είδαν οι Σαραμαντάς-  Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κάστρο

Πανιώνιος: Μανόλοβιτς, Σαραμαντάς, Λουίς Γκουστάβο, Κούρντι, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (86’ Μπανανά), Τσιλούλης (69’ Καμαρά), Μανθάτης, Ντουρμισάι (91’ Οικονομίδης), Κεϊτά

ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ Νεόφυτος, Μιχαήλ Αλέξιος, Ευαγγέλου, Σκόνδρας, Κάστρο, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι (68’ Σεργκελασβίλι), Βιδάλ (73’ Παμλίδης), Μάνος (65’ Κριζμάν), Ξύδας, Αθανασιάδης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς