18.6 C
Athens

Τέλος γυρισμάτων των sequel Avatar 2 και 3 (pics)

Η πρώτη ταινία Avatar, περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής του 2009 από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ εισπράξεων

Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Avatar ολοκληρώθηκε η παραγωγή των sequel 2 και 3.

Η πρώτη ταινία Avatar, περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, παραγωγής του 2009 από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ εισπράξεων αποφέροντας παγκοσμίως 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία διαδραματίζεται στον κόσμο της Πανδώρας, ο οποίος κατοικείται από ανθρωποειδή πλάσματα, μπλε χρώματος, που ονομάζονται Na’vi. Επιστήμονες από τη γη για να εξερευνήσουν τη βιόσφαιρα της Πανδώρας, χρησιμοποιούν υβρίδια ανθρώπων και Na’vi, τα οποία αποκαλούνται «Avatars», τα οποία διαχειρίζονται άνθρωποι από μακριά.

Τα γυρίσματα των sequel ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με στόχο το Avatar 2 να βγει στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Το τρίτο μέρος θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου του 2021.

Τα μέλη του καστ που επιστρέφουν είναι οι Zoe Saldana και Sam Worthington, ως Νεϊτίρι και Τζέικ Σούλι.

Ο Τζέιμς Κάμερον σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει ότι προκάλεσαν σύγχυση τα γυρίσματα και των δύο ταινιών μαζί. Ο σκηνοθέτης δήλωσε: «Μια μέρα κάνω σκηνές από το Avatar, την επόμενη σκηνές από το Avatar 4 και οι ηθοποιοί έρχονται και φεύγουν λέγοντας ”δουλεύουμε στο 3 σήμερα”».

Ο σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει σχέδια για τέταρτη και Πέμπτη ταινία της σειράς επιστημονικής φαντασίας. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Independent» μπορεί να μην υπάρξει συνέχεια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός των ταινιών 2,3,4 και 5 του Avatar θα έφτασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, εάν επιβεβαιωθούν τα γυρίσματα των sequel 4 και 5.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς