22.8 C
Athens

Τι κρύβεται μέσα στην διάσημη «Μεγάλη Μπλε τρύπα» (pics,vid)

Η «Μεγάλη Μπλε τρύπα» είναι ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και βρίσκεται στις ακτές του Μπελίζ, στην Κεντρική Αμερική

Η «Μεγάλη Μπλε τρύπα» έχει διάμετρο περίπου 300 μέτρα και βάθος περίπου 120 μέτρα και βρίσκεται στις ακτές του Μπελίζ, στην Κεντρική Αμερική.

Πρόκειται για ένα από τα πιο καθηλωτικά μέρη του πλανήτη μας. Αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.Είναι μια τοποθεσία που αφήνει όποιον την επισκεφθεί άναυδο. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο στο Internet είναι αμέτρητα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με υποβρύχιο στο σημείο, ανακάλυψαν τι βρίσκεται στον πάτο της διάσημης τοποθεσίας. Στην έρευνα συμμετείχε και ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Richard Branson. Ωστόσο η ανακάλυψη ήταν απογοητευτική.

Ο Richard Branson δήλωσε για την εξερεύνηση: «Δυστυχώς, αυτό που είδαμε στον πάτο της τρύπας, ήταν πλαστικά μπουκάλια! Είναι μια πραγματική μάστιγα». Εκτός από τα σκουπίδια, οι εξερευνητές συνάντησαν και πλάσματα της θάλασσας, όπως καβούρια, τα οποία δεν ήταν ζωντανά, αφού δεν υπάρχει οξυγόνο στο σημείο.

Η κατάδυση μεταδόθηκε από το Discovery Channel. Ο δισεκατομμυριούχος συμπλήρωσε: «Ωστόσο, ήταν πραγματικά εντυπωσιακό το ταξίδι μας μέχρι τον πάτο. Υπήρχε ένα τοίχος από σταλακτίτες που είχαν σχηματιστεί σε ξερή γη. Είναι απόδειξη ότι οι ωκεανοί μπορούν να αυξηθούν γρήγορα και καταστροφικά. Τα επίπεδα της θάλασσας κάποτε ήταν εκατοντάδες πόδια χαμηλότερα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς