19.2 C
Athens

Ψαριανός: Υπάρχουν επαφές Θεοδωράκη-Θεοχαρόπουλου (video)

Ο βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι οι δυο τους συνομιλούν για να ενταχθεί ο διαγραφείς από το ΚΙΝ.ΑΛ. βουλευτής στο Ποτάμι

Λίγη ώρα μετά την δήλωση ανεξαρτητοποίησης Αμυρά, ο συνάδελφός του Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έκανε λόγο για επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με τον Σταύρο Θεοδωράκη, προκειμένου ο πρώτος να ενταχθεί στο Ποτάμι.

Όπως είπε ο κ. Ψαριανός «αν προστεθεί ο Θεοχαρόπουλος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού τότε θα πάω εγώ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας το απόγευμα (σ.σ. συνεδριάζει για τη Συμφωνία των Πρεσπών)».

Εξηγώντας τι έχει συμβεί όσον αφορά την παρουσία του στην επιτροπή ο Γρηγόρης Ψαριανός είπε στον ΣΚΑΪ ότι «ο Θεοδωράκης είχε αποφασίσει να είμαι εγώ στη θέση του Δανέλλη στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας. Μετά ανακοινώθηκε ότι θα έβαζε τον Μαυρωτά. Το βράδυ της Κυριακής πήρα τηλέφωνο των Μαυρωτά και του είπα “δεν χρειάζεται να με αντικαταστήσεις θα πάω εγώ” και όταν μου είπε ότι “εσύ λες όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών” του είπα αυτό θα ψηφίσω στην επιτροπή άμυνας.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία, ενώ αν το κόμμα του δεν καλύψει το κενό που άφησε ο Γιώργος Αμυράς, χάνει το δικαίωμα παρουσίας στην αρμόδια επιτροπή το απόγευμα, καθώς παύει να διατηρεί τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για ΚΟ, που συνοδεύεται από κοινοβουλευτικά προνόμια.

Όπως είπε ο κ. Ψαριανός, εκπρόσωπος του Ποταμιού στην επιτροπή Άμυνας έχει οριστεί ο ίδιος -στη θέση του Σπύρου Δανέλλη- αλλά αν οι βουλευτές του κόμματος παραμείνουν 4, τότε το Ποτάμι δεν θα έχει δικαίωμα να παραστεί στη συνεδρίαση.

«Αν παραμείνει το Ποτάμι με 5 βουλευτές, θα πάω εγώ. Αλλιώς, δεν πάει κανείς», είπε. Για τις επόμενες κινήσεις του, τόνισε: «Θα εξαρτηθεί αν υπάρχει ή όχι το Ποτάμι ως κόμμα κοινοβουλευτικό. Είμαστε 4 ελεύθεροι άνθρωποι, αν δεν υπάρχει ως κόμμα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς