20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Το project του Ερασιτέχνη θέλει στήριξη και συνέχεια

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε είχαμε άλλη μια πρόκριση της αντρικής ομάδας volley στο CEV Cup. Και βέβαια, το ανδρικό πόλο του Ολυμπιακού πανηγύρισε το 20ο κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του. Για να φτάσουμε όμως εδώ και να κερδίζουμε τις προκρίσεις έχει γίνει πρώτα μια προεργασία, τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

Ξέρω το έχετε ακούσει, το έχετε διαβάσει αλλά θα πρέπει να το γνωρίζουμε ξανά και ξανά. Για να έχουμε τέτοιες προκρίσεις αλλά και Ευρω-κούπες χρειάζεται πρώτα χρήμα και μετά στήριξη στο γήπεδο. Οι εποχές δύσκολες αλλά Ολυμπιακός είσαι.

Το project του Ερασιτέχνη με τις κάρτες μέλους, αλλά και τις κάρτες φιλάθλου είναι η ελάχιστη οικονομική στήριξη του κόσμου προς τον σύλλογο. Δυστυχώς επειδή είμαστε και λαός που πιο πολύ είμαστε οπαδοί της νίκης, σκεφτόμαστε να γίνουμε μέλη όταν η ομάδα κατακτάει κάποιον τίτλο. Συνήθως τα τελευταία χρόνια εκεί προς Μάιο βλέπω αρκετούς που ήταν ανενεργοί να “ξεσηκώνονται” για τις κάρτες, διαρκείας κτλ.

Δεν πρέπει να περιμένουμε μια πρόκριση ή έναν τίτλο για να βοηθήσουμε την ομάδα. Για να φτάσει στον στόχο έχει και άλλους αγώνες πιο πριν, δεν φτάνει εκεί με κλήρωση ούτε με διακτινισμό. Οι ομάδες του Ερασιτέχνη έχουν έξοδα κάθε μέρα! Προπονήσεις, ιατρικά, ταξίδια, πληρωμές ότι έχει ένα σπίτι μια οικογένεια, μια επιχείρηση πάνω κάτω.

Θέλουν στήριξη όλο το χρόνο και όχι να θυμόμαστε να βγάλουμε κάρτες επειδή θέλουμε εισιτήριο στη μπάλα ή το μπάσκετ. Θα πρέπει να μπει μέσα στο DNA μας αυτό το project γιατί στην τελική σκεφτείτε το και αλλιώς. Μας κάνει μικρομετόχους σε κάτι μεγάλο, ένα κομμάτι σε κάθε τίτλο.

Έτσι πρέπει να το σκεφτούμε καθώς επίσης να έχουμε και παρουσία στα γήπεδα αυτά. Τσάμπα είναι με την κάρτα μέλους, οπότε η δικαιολογία του κόστους δεν υπάρχει. Ας πάρετε την κοπέλα σας, ένα φίλο σας, τα παιδιά σας να περάσετε την ώρα σας κάπου διαφορετικά. Ίσα ίσα και νέες γνωριμίες θα κάνετε αφού ο κόσμος είναι πιο λίγος εκεί.

Είμαστε ο σύλλογος με πάνω κάτω 5.000.000 φιλάθλους στη χώρα, θα έπρεπε να είχαμε πάνω απο 500.000 κάρτες φιλάθλου τουλάχιστον, 10% είναι όχι κάτι τρελό. Σκεφτείτε αυτές τις 500.000 κάρτες Χ 10 ευρώ τι σημαίνουν για τις ομάδες του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή ο βάζελος που φέτος μπήκε ο Γιαννακόπουλος στον ερασιτέχνη είχε 65 νέες εγγραφές μελών και είναι εκεί που είναι.

Η ορθή λογική έχει μπει, θέλει και συνέχεια και δουλειά απ’ όλους, από στόμα σε στόμα. Μόνο έτσι μπορεί να γιγαντωθεί και να δούμε ακόμα πιο μεγάλα πράγματα, και είναι εφικτό. Μέσα μας έχουμε το μικρόβιο του προέδρου, πάντα όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο ή μπάσκετ λέμε τι θα κάναμε. Ε να η ευκαιρία τώρα, ας δείξουμε τη στήριξη μας και ίσως αυτό το project μπορεί να συνεχιστεί στο ποδόσφαιρο όπως γίνεται στην Μπαρτσελόνα για παράδειγμα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά, στήριξη όλο το χρόνο και όχι μόνο στις νίκες και τις χαρές. Ο Ολυμπιακός είναι κάθε μέρα, όλη μέρα, παντού και πάντα.

 

Χρήστος Κοντογεώργος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς