17.1 C
Athens

Όταν ο Στέφανος έζησε το όνειρό του με θρίαμβο… (pics, vids)

Το επικό «10 years challenge» του Τσιτσιπά για τον άθλο του κόντρα στο ίνδαλμά του • Τον αποθέωσαν Κεντέρης και Μιλγουόκι Μπακς

Παραμιλάει… όλος ο πλανήτης με την επική επικράτηση του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκριση του έλληνα αστέρα στους «8» του Australian Open. Ο 20χρονος τενίστας δήλωσε πως ο ίδιος πίστευε στην επιτυχία και έζησε ένα «όνειρο», καθώς νίκησε έναν «μύθο» του τένις, που θαύμαζε από μικρός.

Η νεανική ορμή του Στέφανου παρέσυρε την εμπειρία του 37χρονου Eλβετού τενίστα και ο Έλληνας αθλητής ανέβασε κατά πολύ τα χρήματά του στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο Τσιτσιπάς αποθεώθηκε και από τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει κατακτήσει 20 Grand Slam, όντας και ο κάτοχος του περσινού τροπαίου στη Μελβούρνη. Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκαν στον Στέφανο ο Κώστας Κεντέρης, αλλά και οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με ανάρτησή τους στα ελληνικά.

Η ακαδημία Μουράτογλου, στην οποία… μεγάλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποκάλυψε τον θαυμασμό του Στέφανου Τσιτσιπά προς τον Ρότζερ Φέντερερ μ’ ένα επικό «10 years challenge» που… δημοσίευσε, μετά την καταπληκτική νίκη του έλληνα τενίστα στη Μελβούρνη. Στο video που ανέβηκε, ο Τσιτσιπάς όντας παιδί, 10 χρόνια πριν, δηλώνει ότι ο αγαπημένος του τενίστας είναι ο Ρότζερ Φέντερερ. Στη συνέχεια μίλησε για τη νίκη του επί του Ελβετού στο Australian Open.

O Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Australian Open, ενίσχυσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με 460.000 δολάρια.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρονται στο τουρνουά, εάν ο 20χρονος τενίστας περάσει στα ημιτελικά θα διπλασιάσει τα κέρδη του (920.000 δολάρια).

Να θυμίσουμε ότι θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Αγκούτ. Εάν προχωρήσει ακόμη περισσότερο, θα κερδίσει πολλά περισσότερα χρήματα. Βλέπετε, ο φιναλίστ του τουρνουά εισπράττει 2,1 εκατομμύρια δολάρια και ο νικητής 4,1 εκατομμύρια δολάρια. Ο Έλληνας αθλητής στη μέχρι τώρα επαγγελματική του καριέρα του, που δεν είναι μεγάλη, έχει κερδίσει μόνο από τους αγώνες και τις επιτυχίες τους στα κορτ 2.952.113 δολάρια, από τα οποία τα περισσότερα κατά την περσινή εκπληκτική σεζόν.

Δείτε το σχετικό θέμα για τον θρίαμβο του Στέφανου Τσιτσιπά από την τηλεόραση του Ant1:

Παρακολουθήστε τον τελευταίο πόντο στον αγώνα με τον Ρότζερ Φέντερερ και τους πανηγυρισμούς του Έλληνα τενίστα:

Ο Κώστας Κεντέρης αποθέωσε και αυτός τον Στέφανος Τσιτσιπά με ανάρτησή του στο Facebook, γράφοντας: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Μπράβο Στέφανε!». Ο πρώην αθλητής του στίβου είχε γράψει και αυτός με «χρυσά γράμματα» ιστορία στην Αυστραλία και στο Σίδνεϊ. Το 2000 είχε κάνει όλο τον κόσμο να παραμιλάει με το χρυσό μετάλλιο στα 200μ., όντας αθλητής του Ολυμπιακού.

Οι Μιλγουόκι Μπακς αποθέωσαν, επίσης, τον Στέφανο Τσιτσιπά για τη νίκη του επί του Φέντερερ. Οι άνθρωποι των «ελαφιών» ανέβασαν ένα μήνυμα στα ελληνικά στη σελίδα τους στο facebook, χαρακτηρίζοντας τον «νέο αστέρα του Παγκόσμιου τένις». «Ο νέος αστέρας του Παγκόσμιου τένις νίκησε τον «Βασιλιά» του αθλήματος! Συγχαρητήρια Στέφανε Τσιτσιπά», έγραψαν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιστιπά καθήλωσε πολύ κόσμο στις οθόνες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα μέρη του πλανήτη. Στη Μελβούρνη οι ομογενείς έστησαν κερκίδες και εκτός του γηπέδου, σε κάθε άκρη της πόλης. Ο έλληνας τενίστας τράβηξε πάνω του «μάτια» και από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Εδική ανάρτηση έκανε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς ο 20χρονος αθλητής έχει φανερώσει πως υποστηρίζει την Ένωση.

«Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οι ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο, οι φίλαθλοι και σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Ενωσίτη Στέφανο Τσιτσιπά για τη σημερινή νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού τένις! Στέφανε, συγχαρητήρια! Η θέση σου στο Ολυμπιακό Στάδιο σε περιμένει!», έγραψε στο Facebook η ΑΕΚ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς