17.9 C
Athens

Διαγραφή Θεοχαρόπουλου από το ΚΙΝ.ΑΛ. μετά το «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ραγδαίες εξελίξεις • Εκτακτο πολιτικό και καταστατικό συνέδριο συγκαλεί η Φώφη Γεννηματά

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής τέθηκε, με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, λόγω της απόφασής του να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προηγήθηκε εισήγηση του κ. Θεοχαρόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου στην ψηφοφορία που ακολούθησε με 29 «ναι», 22 «παρών» και 2 αποχές.

Μετά από αυτό η Φώφη Γεννηματά αποφάσισε να τον θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης με απόφαση της Φώφης Γεννηματά και σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Προηγήθηκε εισήγηση του κου Θεοχαρόπουλου στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για θετική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς