16.1 C
Athens

Ο Γκος που μπορεί να γίνει… boss!

Με αφορμή την ανακοίνωση της μεταγραφής του Ουίλιαμς-Γκος από τον Ολυμπιακό, κάνουμε μια πρώτη προσέγγιση για τα όσα μπορεί να προσφέρει ο Αμερικανός γκαρντ στους «ερυθρολεύκους»

Στους περισσότερους φίλους του Ολυμπιακού το όνομα του Ουίλιαμς-Γκος πιθανότατα δεν έκανε «γκελ». Πώς να κάνει, φυσικά, όταν πρόκειται για παίκτη που ποτέ ως τώρα δεν έχει αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο; Ο Γκος την περασμένη σεζόν, με τη φανέλα της Παρτιζάν, διάνυσε την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας. Η εμπειρία του από κει και πέρα φτάνει μέχρι το… κολλέγιο. Το βιογραφικό του δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τους προκατόχους του, Μπόμπι Μπράουν και Μπράιαν Ρόμπερτς. Το αν πρόκειται να τους ξεπεράσει θα φανεί στο μέλλον.

Τι χάνει ο Ολυμπιακός με τον Γκος

Ο 23χρονος γκαρντ υστερεί στην αθλητικότητα. Αντίθετα με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του, που βασίζονται στην ταχύτητα και την αλτικότητα, ο Γκος δε διακρίνεται για αυτές του τις δυνατότητες. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που δεν τον πίστεψαν στις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί προτιμούν τους παίκτες με τη μεγάλη εκρηκτικότητα και όχι, ο Γκος δεν είναι τέτοιος. Και δεν είναι το ύψος του το πρόβλημα. 1,90 είναι, άλλοι καρφώνουν… με το κεφάλι με τέτοιο μπόι. Απλώς δεν έχει «ελατήρια» στα πόδια. Παράλληλα, όπως αναφέραμε ο Ολυμπιακός χάνει σε εμπειρία, αφού ο Γκος έχει ζήσει μέχρι… Eurocup.

Τι κερδίζει ο Ολυμπιακός με τον Γκος

Από την άλλη, ο πρώην παίκτης της Παρτιζάν είναι ένας πιο εγκεφαλικός παίκτης. Η τρομερή ταχύτητα που δε διαθέτει στα πόδια βρίσκεται στη σκέψη του. Το μυαλό του τον βοηθά να δημιουργεί φάσεις όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τους συμπαίκτες του. Δεν είναι τυχαίος ο μέσος όρος των 7.2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, που είχε την περασμένη σεζόν. Το πολύ καλό του σουτ (51.7 δίποντα, 49.6% τρίποντα μ.ό.) τον κάνει επικίνδυνο από κάθε σημείο του παρκέ. Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» με την προσθήκη του Γκος, αποκτούν έναν πιο ψηλό και δυνατό παίκτη στο ασόδυο. Την περσινή χρονιά, δεν ήταν λίγες οι ομάδες που στόχευαν τους Μπράουν και Ρόμπερτς στο ποστ, εξαιτίας του κορμιού τους. Ο Γκος όμως δε θα είναι εύκολη λεία. Μπορεί να μην είναι… Χάκετ, είναι όμως δυνατός και ικανός να κρατήσει μακριά από το «ζωγραφιστό» τους αντιπάλους του.

Όσοι παρακολούθησαν πέρυσι μερικά από τα παιχνίδια της Παρτιζάν θα κατάλαβαν σίγουρα ότι πρόκειται για έναν χαρισματικό σκόρερ. Το μαρτυρούν άλλωστε οι αριθμοί του. Είχε 17.8 μ.ό. πόντων σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε. Όποιο κι αν είναι το επίπεδο του Eurocup ή του σερβικού πρωταθλήματος, τα ποσοστά του δεν περνούν και… απαρατήρητα.

Τέλος, όλοι μιλούν για έναν εξαιρετικό χαρακτήρα, έτοιμο να δώσει τα πάντα για την ομάδα του. Το συμβόλαιό του είναι σχεδόν το μισό από εκείνο του Ρόμπερτς και το ρίσκο για έναν παίκτη που έρχεται να αποδείξει πράγματα, να ανεβάσει τις μετοχές του και να «φτιάξει» το όνομά του μηδαμινό.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς