27.5 C
Athens

Γλίτωσε το κάζο στον Χολαργό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τα «έσπασε» στον Χολαργό, αλλά έστω και στην παράταση κατάφερε να αποφύγει την πιο επώδυνη ήττα της σεζόν... (68-73)

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάει το ματς στην παράταση, μέχρι να πάρει στα χέρια του το ροζ φύλλο αγώνα. Οι Πειραιώτες κόντεψαν να… χτίσουν νέο γήπεδο με την αστοχία τους ειδικά έξω από τα 6.75, αλλά στο τέλος γλίτωσαν το κάζο που κατά πάσα πιθανότητα θα τους έκοβε κάθε ελπίδα για πρωτιά στην κανονική περίοδο

Φανερά επηρεασμένοι από τις συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι, σε μια πρώτη περίοδο όπου το επιμέρους σκορ ήταν πολύ χαμηλό (9-11). Ο Ολυμπιακός δεν κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και έκανε βεβιασμένα σουτ στο transition, σπαταλώντας αρκετές επιθέσεις.

Στη συνέχεια, ο Χολαργός ανέβηκε και πίεσε τους φιλοξενούμενους, με τον Λοβ και τον Γιάνκοβιτς να αποτελούν απειλή για το ερυθρόλευκο καλάθι. Για τον Ολυμπιακό, ο Μιλουτίνοφ έκανε τα πάντα, έχοντας στο ημίχρονο 13 πόντους με 6/7 δίποντα, την ίδια ώρα που όλοι οι συμπαίκτες μαζί είχαν ίδια συγκομιδή πόντων (13π).

Παράλληλα, μεγάλο πρόβλημα αποτελούσε για τον Ολυμπιακό το περιφερειακό σουτ, με τους Πειραιώτες να έχουν 0/16 μετά από 20 λεπτά αγώνα και να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 29-26.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού με τον Χολαργό να έχει καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων και με τον Χόκινς να προστίθεται στους σκόρερ, οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι και το +10 (47-37).

Για τον Ολυμπιακό αντέδρασε ο Παπανικολάου, με τον Έλληνα φόργουορντ να βάζει δύο κρίσιμα τρίποντα στην τρίτη περίοδο και να μειώνει σε 47-41.

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο, ο Χολαργός παρά την πίεση του Ολυμπιακού έμεινε μπροστά, εκμεταλλευόμενος την ψυχολογία και την αποτελεσματικότητα των παικτών του, και βρισκόταν στο +3 (59-56) 2 λεπτά πριν τη λήξη. Επιπλέον, σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν και 9 παραπάνω ριμπάουντ (44-35).

1:30 πριν το τέλος, ο Λαβ αστόχησε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς πέτυχε ένα φοβερό καλάθι και φάουλ για να ισοφαρίσει μετά από ώρα το παιχνίδι. Ο Λετονός ήταν ο άνθρωπος που γύρισε το παιχνίδι, καθώς στα 10 δευτερόλεπτα πέρασε ξανά όλη την άμυνα του Χολαργού και έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (59-61).

Όμως, ο Ζερμέιν Λάβ πέρασε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού και ισοφάρισε εκ νέου το παιχνίδι, μόλις 1” πριν το τέλος σκορπώντας τους πανηγυρισμούς σε όλο το γήπεδο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση κι εκεί οι Πειραιώτες έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα, προκειμένου να πάρουν έστω και με ιδρώτα αυτό που πολλοί θεωρούσαν «εύκολο» και «δεδομένο» πριν το τζάμπολ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς