19 C
Athens

Ένταση και χρήση χημικών στη Βουλή (pics, video)

Επεισόδια στο συλλαλητήριο, μπροστά από το σημείο του Αγνώστου Στρατιώτη • Ο κόσμος απομακρύνθηκε μόλις έπεσαν τα χημικά και υποχώρησε στο κάτω μέρος της πλατείας

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλάκια πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρισκόταν εκεί να σκορπίσει με κίνδυνο να ποδοπατηθεί.

Ολα συνέβησαν όταν μια μικρή ομάδα που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, ήρθε σε αντιπαράθεση με τα ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν προς την μεριά των αστυνομικών μπογιές και μπουκάλια με νερό.

Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους διαδηλωτές.

Η ένταση εκτονώθηκε προς στιγμήν και ο κόσμος επέστρεψε στο σημείο, όμως λίγο αργότερα έγινε ξανά χρήση χημικών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υποχωρήσει και ο χώρος να αδειάσει.

Οσοι παρέμειναν προσπαθούσαν σκεπάζοντας το πρόσωπό τους να παραμείνουν στο σημείο, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που «άμαθοι» από τέτοιου είδους επεισόδια, καθώς πρόκειται για ειρηνικούς διαδηλωτές, απομακρύνθηκαν.

Είναι βεβαίως απορίας άξιον πώς δόθηκε εντολή να γίνει χρήση χημικών σε μια τόσο πυκνή διαδήλωση, κάτι που δεν ενδείκνυται γιατί υπάρχει μεγάλος φόβος ο κόσμος από τον πανικό του να ποδοπατηθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς